fbq
tvIS: Marja Sannikan keskusteluohjelma loppuu kohun jälkimainingeissa
IS: Marja Sannikan keskusteluohjelma loppuu kohun jälkimainingeissa

Marja Sannikka -ajankohtaisohjelma lopetetaan, uutisoi Ilta-Sanomat. Ohjelman tuottaja Ville Kolari vahvisti asian lehdelle.

- Päätös on tehty jo keväällä, ja ohjelma loppuu vuodenvaihteessa. Kyse on normaalista ohjelmakierrosta, Kolari kertoi.

Ylen mukaan päätös ei liity viikonlopun jättikohuun, joka syntyi, kun Esko Valtaoja ja Renaz Ebrahimi keskustelivat ohjelmassa woke- ja cancel-kulttuureista sekä yhteiskunnallisista rakenteista.

Lue myös: Tunteet kuumenivat studiossa! Tästä Esko Valtaojan ja Renaz Ebrahimin n-sanahässäkässä on kyse

Valtaojan käytti keskustelussa useita kertoja rasistista n-sanaa. 

- Sen sijaan että kytätään meidän yksittäisiä sanoja... Esimerkiksi tämä pahamainen n-sana. Se on aivan eri juttu, jos sitä käyttää tuolla joku kansanedustaja [viitaten Teuvo Hakkaraiseen] joka puhuu - anteeksi vaan - hyppivistä neekeriukoista, koska kansanedustajia saa aina siteerata, Valtaoja sanoi.

- Kun jos Peppi Pitkätossulla onkin sitten neekerikuningasisä, täytyy katsoa sitä, mitä sanoilla tarkoitetaan, eikä pelkästään sitä sanaa itseään, hän jatkoi.

Renaz Ebrahimi järkyttyi Eskon puheista.

- Tämä on ihan superjärkyttävää, että mä olen tällaisessa tilassa, missä valkoinen ihminen niin kuin ruskean ihmisen vieressä kaksi kertaa käyttää tota n-sanaa niin kuin ihan tahallaan - tämä on musta ensinnäkin todella epämukava, todella epäsensitiivinen, todella turvaton tila tällä hetkellä, joten on tosi ikävää, että olen tässä tilassa ja joudun tähän keskusteluun tällä tavalla.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
23.11.2021 15:57 | Teksti: Antero Alhonen I Kuva: Yle

Seuraa meitä somessa