fbq
tvHaloo Helsinki! teki Tommi Läntiselle UMK-biisin – katso musiikkivideo
Haloo Helsinki! teki Tommi Läntiselle UMK-biisin – katso musiikkivideo

Yli 40-vuotisen uran tehnyt Tommi Läntinen katkaisee hiljaiselon vanhan ja uuden sukupolven rockia yhdistävällä UMK-biisillä Elämä kantaa mua, jonka Haloo Helsinki! -yhtye on kirjoittanut.

Tämän vuoden UMK:n kilpailijoista pisimmän musiikkiuran tehnyt Tommi Läntinen aloitti soolouransa vuonna 1994. Hänen suurimpia soolohittejään ovat Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuu ja Kevät ja minä sekä Boycott–yhtyeen Gotta Rock. Läntinen ei pidä itsestäänselvyytenä sitä, että on edelleen levyttävä ja esiintyvä artisti.

- Vuodet ovat kulkeneet siivin, joskus vähän nokisinkin, mutta silti olen vielä tässä toteuttamassa nuoren pojan unelmaani. Se on ihmeellistä. hän hehkuttaa.

Kesällä 2020 julkaistiin Läntisen viimeisin radiohitiksi noussut single Meidän murusia. Viimeisimmästä uutta musiikkia sisältävästä albumista on kulunut jo yli 10 vuotta. Hiljaiselon katkaisee helmikuussa julkaistava, UMK-kappaleen nimeä kantava, albumi Elämä kantaa mua.

Lue myös: Tässä ovat UMK-finalistit 2022 – mukana muun muassa The Rasmus ja Tommi Läntinen

Haloo Helsinki! -yhtyeen jäsenet ovat kirjoittaneet Läntisen UMK-biisin. Sävellyksestä vastaavat Leo Hakanen ja Jere Marttila, sanoituksesta Elli Haloo. Biisi on samalla bändin ensimmäinen toiselle artistille kirjoittama kappale. 

Elämä kantaa mua on tekijöidensä mukaan sekoitus uuden ja vanhan sukupolven rockia. Yhteistyö Läntisen ja Haloo Helsinki! -yhtyeen välillä syntyi luonnostaan saman levy-yhtiön kautta, kun molemmat olivat samanaikaisesti studiolla työstämässä omaa musiikkiaan. 

- Inspiroiduimme siitä, että Tommi on ikoninen rokkari, Leo Hakanen sanoo.

Elämä kantaa mua on Läntisen tyylille uskollisesti klassista rockia, jossa on vahva bändisointi. Läntinen kertoo ihastuneensa kappaleeseen heti kuultuaan sen ensimmäisen kerran Ellin laulamalta demolta.

- Hämmästyin. Ja todella kiinnostuin. Maistelin ja innostuin. On todella luontevaa vetää tällaista selkeää ja väkevää rokkibiisiä. Tuntui kuin Ellin ikiaikainen teksti laulaisi mua ja mä sitä, Läntinen kuvailee. 

Läntisen UMK-biisi kertoo muutoksesta ja sen tekemiseen vaadittavasta rohkeudesta. Oli muutoksessa kyse sitten ihmissuhteesta, työstä tai mistä tahansa isosta päätöksestä. Kuitenkin siitä hetkestä, kun taaksepäin ei kannata enää mennä, koska siellä ei ole enää mitään. 

Uutta musiikkia pitkän tauon jälkeen julkaisevalle Läntiselle kappale tuntuu itselleenkin ajankohtaiselta. 

- Joskus on vain suljettava silmät ja hypättävä uskoen, että kaikki menee hyvin. Usein kaikki järjestyy, kun päästää irti menneestä ja antautuu tulevalle.

20.01.2022 13:49 | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa