fbq
tvFutisvanhemmat saavat draamaa aikaiseksi
Futisvanhemmat saavat draamaa aikaiseksi

TV1:n uusi draamasarja Kentän laidalla kertoo jalkapallon juniorijoukkueen Aura Unitedin toiminnasta ja erityisesti pelaajien vanhempien keskinäisistä ihmissuhdekiemuroista. Turkulaisjoukkueen jäsenillä on hyvä henki, mutta aikuiset saavat kriisejä aikaiseksi milloin mistäkin.

Yhtenä keskushenkilönä on Erika, jonka poika Marlon pelaa Aura Unitedissa. Erika on kasvanut sisään intohimoiseen jalkapallohulluuteen ja haluaa myös itse ottaa valtaa käsiinsä joukkueen asioista päätettäessä.

Kilpailullisuus ei viehätä

Erikaa näyttelee muun muassa sarjoista Ex-onnelliset, Pohjolan laki ja Sydänjää sekä Hymypoika-elokuvasta tuttu Mervi Takatalo. Hän kertoo, että liikunta ja urheilullisuus ovat tärkeitä hänen omassa elämässäänkin.

– Rakastan liikkua, ja hahmotan koko ammattiani ja elämää ylipäänsä pitkälti liikkeen ja toiminnan kautta. Erikan hahmosta poikkean kuitenkin sillä tavalla, että kilpailullisuus ei ole ollut minulle koskaan tärkeää urheilussa, Takatalo kertoo. 

– En myöskään ole Erikan tavoin vallanhaluinen, enkä tavoittelisi vaikka omien lasteni urheiluharrastuksissa päättäville paikoille. Haluan olla osa ryhmää ja johtajan rooli on minulle liian paineinen ja jännittävä.

Mats Långbacka esittää Helgeä, joka suurilla rahavaroillaan yrittää muokata Aura United -joukkueesta haluamansalaistaan. Vierellä Mikko Koukin esittämä Artsi.

Mats teki tuplatyön

Mats Långbacka toimii Kentän laidalla -sarjassa sekä tuottajana että näyttelijänä. 

– Olin varmaan 5–6 vuotta miettinyt tällaista sarjaa. Varsinainen lähtölaukaus oli, kun tapasin käsikirjoittaja Annina Holmbergin ja muistin että hänenkin poikansa oli harrastanut jalkapalloa. Kerroin ideastani ja Annina syttyi heti ajatukselle, omaa tuotantoyhtiötään vetävä Långbacka muistelee.

– Välillä oli hieman haastavaa olla kaksoisroolissa. En halua katsoa itseäni näyttelijänä, mutta tässä tapauksessa oli pakko. Kyllähän se vaikutti kaikkiin, että olin sekä työnantaja ja pomo että näyttelijätoveri. Näyttelijänä olen tietenkin alisteinen ohjaajalle ja ihan samalla viivalla muiden näyttelijöiden kanssa. Eli tunnelmat olivat välillä aika ristiriitaiset, Långbacka myöntää.

Kentän laidalla alkaa TV1:llä sunnuntaina 23.5. kello 21.05

Artikkeliin liittyvät aiheet:
19.05.2021 12:21 | Teksti: Toni Keränen I Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa

Saatat pitää myös näistä