fbq
tvFutiksen EM täyttää tv:n: Huuhkajat liekeissä lauantaina!
Futiksen EM täyttää tv:n: Huuhkajat liekeissä lauantaina!

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun Suomen miesten A-maajoukkue pääsee ensi kertaa kikkailemaan EM-arvoturnauksen viheriöille. Historialliseen koitokseen Huuhkajat luotsaa päävalmentaja Markku Kanerva, ja joukkueen kantavia voimia ovat esimerkiksi Teemu Pukki, Glen Kamara ja Lukas Hradecky.

Koronapandemian vuoksi vuodella lykkääntyneet jalkapallon Euro 2020 -kisat käynnistyvät 11. kesäkuuta, kun Turkki kohtaa Italian. Huuhkajat aloittaa kisaurakkansa lauantaina 12.6. kello 18.50 ottelulla Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa.

Huuhkajissa pelaavat mm. Paulus Arajuuri, Glen Kamara, Teemu Pukki, Tim Sparv ja Joel Pohjanpalo.

Yle Puhe -radiokanavalla 11.6. jalkapalloaiheisen ohjelman aloittava kirkkoherra Kari Kanala elää vahvasti mukana futishuumassa.

– Tämä on ihan mieletöntä, Huuhkajat EM-kisoissa ja Helmarit karsivat seuraaviin MM-kisoihin. Meistä on tulossa palloilumaa, hehkuttaa tv:stäkin tuttu Kari Kanala, joka oli myös mukana julkistamassa Suomen joukkueen kokoonpanoa Palloliiton videolla.

Yle näyttää kaikki pelit

Yle tarjoilee monipuolisen kattauksen kisoista esittämällä kaikki ottelut, joita pelataan kaikkiaan 51 kappaletta. Joka matsi nähdään suorana TV2:lla tai Yle Areenassa suomeksi ja ruotsiksi selostettuna. Lisäksi on luvassa päivittäin koosteet edellisen ja meneillään olevan futispäivän huippuhetkistä. Yhteensä Yle näyttää tv:ssä noin 200 tuntia jalkapallo-ohjelmaa.

– Pyrkimyksenä on katsoa kaikki pelit. Se vaatii ehkä kotona neuvottelua. Yhtäaikaisten matsien seuraaminen on haaste, vannoutuneeksi jalkapallofaniksi tunnustautuva Kanala kertoo.

Ylen EM-studioiden juontajina esiintyvät tutut ammattilaiset: Riku SalminenSami LaineAntti-Jussi SipiläPetra Manner ja Manu Myllyaho. Suomenkielisinä selostajina toimivat Huuhkajien pelit selostava Matti Härkönen sekä Toni SaukkolaTero KarhuVelja EngströmTero Kainulainen ja Mikko Aaltonen. Ruotsiksi selostavat Christoffer HerbertsChristian VuojärviKristian KarlssonSebastian Backman sekä Jonas Lindholm.

TV2:n EM-studiossa nähdään Antti-Jussi Sipilä, Riku Salminen, Petra Manner, Sami Laine ja Manu Myllyaho.

Asiantuntijoina kuullaan suomalaisen jalkapallomaailman ammattilaisia. Mukana ovat esimerkiksi Erkka V. LehtolaMarianne MiettinenMarkus Halsti, Antti Pohja, Maiju Ruotsalainen ja Perparim Hetemaj.

Futishuumaa joka tuutista

EM-kisat pelataan ympäri Eurooppaa 12 eri maassa muun muassa Italiassa, Englannissa ja Venäjällä. Kisoihin osallistuu 24 maata. B-lohkossa pelaava Suomi saa vastaansa myös Venäjän 16.6. sekä Belgian 21.6. 

– Suomella on mahdollisuus pistää kampoihin, vaikka lohko on kova, ja Belgialla on kova odotusarvo. Se että Suomi katsotaan altavastaajaksi, on mahdollisuus, Kari Kanala uskoo. 

Pelejä seurataan myös radiossa. Yle Puheella kuullaan Suomen matsit ja Huuhkajaradiossa tunnelmia Suomen leiristä. Huuhkajien ottelut selostaa Jarmo Lehtinen ja asiantuntijana kommentoi Olli Huttunen. 

Yle Puhe -radiokanavalla käynnistyy kisojen avauspäivänä 11.6. myös Kari Kanala eurofutiksen jäljillä -ohjelma, jossa perehdytään jalkapallon yhteiskunnalliseen ulottuvuuteen eri maissa.

Yle näyttää jalkapallon 11.6.–11.7. pelattavien EM-kisojen kaikki matsit. Yhtäaikaa pelattavista peleistä toinen nähdään TV2:lla ja toinen Yle Areenassa ottelun painoarvosta riippuen. Kaikki Suomen pelit esitetään TV2:lla.

04.06.2021 20:46 | Teksti: Elina Korvola I Kuvat: YLE / Tomi Hänninen, Jyrki Valkama, Ville Mennander

Seuraa meitä somessa