fbq
tvEnsitreffit alttarilla-ohjelman asiantuntijakolmikko uudistuu
Ensitreffit alttarilla-ohjelman asiantuntijakolmikko uudistuu

Vahvoja tunteita herättävä Ensitreffit alttarilla palaa jälleen ruutuun elokuun lopussa. Suosikkiohjelmassa neljä rohkeaa paria astelee alttarille ja hyppää yhteiseen seikkailuun toiveissaan elämänmittainen parisuhde. Hääparin osapuolet eivät kuitenkaan tunne toisiaan ennestään.

Sarjan kahdeksannella tuotantokaudella palataan perusasioiden äärelle, ja kantavana teemana on hyvä yhteinen arki. Parit muuttavat yhteen ja kohtaavat niin arjen haasteet kuin juhlahetketkin yhdessä. Toisaalta kaudella mietitään myös, miten tärkeää erillisyys ja oma aika ovat parisuhteen onnistumiselle.

Häämatkoilla parit suuntaavat Suomen kauneimpiin maisemiin, ja juhannusjuhlilla sovitellaan yhteen kahden ihmisen perinteitä. Tuoreet aviovaimot ja aviomiehet pääsevät myös tapaamaan toisensa ja jakamaan kokemuksiaan avioliiton ensimetreiltä. Luvassa on hyviä neuvoja ja vertaistukea.

Parien tukena nähdään kaksi aiemmilta kausilta tuttua asiantuntijaa – erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen (kuvassa oikealla) sekä kirkkoherra Kari Kanala. Uutena asiantuntijana ohjelmassa aloittaa ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa.

Pirkkalassa asuva Hanna Myllymaa on pitänyt yhtä aviomiehensä kanssa 15 vuoden ajan ja heillä on neljä lasta. 

Hanna Myllymaa työskentelee ratkaisukeskeisenä terapeuttina ja vetää erilaisia ero- ja parisuhderyhmiä, joiden kautta hän on tukena eroaan purkaville tai parisuhdettaan vahvistamaan pyrkiville pareille. Työssään hän nojaa Fisherin sopeutumiskäyttäytymisteoriaan, jonka pohjalta ryhmien toiminta järjestetään.

Ensitreffit alttarilla-ohjelmassa Hannaa kiehtoo se, että tuoreet parit saavat tukea parisuhteensa rakentamiseen heti sen alkumetreiltä asti. Hänen mukaansa parisuhteesta voi saada toimivamman ja kummankin osapuolen vahvuudet paremmin huomioivan, kun ammattiapua on käytettävissä jo suhteen alkutaipaleella. Hanna myös arvostaa sitä, että ohjelmassa ei keskitytä pelkkään pintaan.

– Ensitreffit alttarilla-konseptissa kiehtoo se, että ihmisen sisälle tutustutaan oikeasti, sillä meillä on monipuolista dataa käytössä siinä hetkessä, kun pohdimme minkälaisia matcheja löytyy, hän sanoo.

Pandemian aiheuttama poikkeusaika korostaa Hannan mukaan ihmisten läheisyydentarvetta ja tuo esiin yksinäisyyden hetket, kun ei ole samalla tapaa mahdollisuuksia kohdata ihmisiä esimerkiksi baareissa tai harrastustoiminnassa.

– Ihminen kaipaa aina vierelleen toista ihmistä, meillä on se perustarve kokea olevamme rakastettuja. Se säilyy meillä läpi elämän – tarve kokea olevansa tärkeä, arvokas ja rakastettu. Siihen kulminoituu parisuhteen tarve ja miksi rinnalle kaipaa toista henkilöä.

Ensitreffit alttarilla-ohjelmassa pariskunnat tutustuvat asiantuntijoiden avustuksella toisiinsa ja toistensa tapoihin elää hyvää arkea sekä pureutuvat parisuhteen ydinkysymyksiin, kuten mistä rakkaus ja kumppanuus syntyvät. Tärkeäksi teemaksi nousee myös sitoutuminen – miten treffipalveluiden ylitarjonnan ja nopeiden torjuntojen yhteiskunnassa osaisi pysähtyä yhden ihmisen kohdalle selvittämään, miten juuri hän voisi olla se, joka saa hymyn kasvoille joka aamu?

Ennätyspitkän uuden tuotantokauden eli 14 jakson päätteeksi sarjassa nähdään vielä ensimmäistä kertaa Mitä heille kuuluu nyt -jakso, jossa katsojat saavat tietää, mitä pareille kuuluu jatkamispäätöksen jälkeen ja kameroiden sammuttua.

Ensitreffit alttarilla perustuu tanskalaiseen ohjelmaformaattiin Gift Ved Første Blik. Suomessa ohjelman tuottaa MTV:lle Endemol Shine Finland.

Ensitreffit alttarilla alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tiistaina 31.8. klo 21.00. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

 

05.08.2021 12:09 | Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: MTV3

Seuraa meitä somessa