fbq
tvDokumentti: Miesjoukko Chippendales strippasi itsensä maailmankuuluksi – tarina päättyi karmeisiin surmatekoihin
Dokumentti: Miesjoukko Chippendales strippasi itsensä maailmankuuluksi – tarina päättyi karmeisiin surmatekoihin

Vähäpukeiset, seksikkäät nuoret miehet esiintyvät lavalla, naiset ovat myytyjä. Viihteellä ja glamourilla on kuitenkin nurja puolensa: huumeet ja palkatut murhat. 

Sunnuntaina 3.7. Yle Teema & Fem -kanavalla nähdään Chippendalen kirous -dokumenttisarjan ensimmäinen osa, se paljastaa synkän totuuden megasuositusta stripparishow´sta. 

Chippendales-ryhmä sai alkunsa 1970-luvulla, kun losangelesilainen Steve Banerjee osti huonosti menestyvän yökerhon, aikeissa nostattaa sen liiketoimintaa. Kanadalainen liikemies Paul Snider ehdotti hänelle miespuolista strippariryhmää, ja Steve otti neuvosta vaarin. 

Lue myös: Strippareita ja sorrettuja intialaisnaisia – Areenan Dokkarifestivaali on täällä taas

Tanssiryhmästä tuli hetkessä jättimenestys, ja enimmillään se tuotti peräti 35 miljoonaa dollaria vuodessa. Tanssijoista tuli aikansa megajulkkiksia ja tv-ohjelmien vakiovierailijoita. Naiset tunsivat itsensä erityiseksi yleisössä. 

–  Siellä nainen sai tuntea itsensä hyväksi. Tuntui siltä, että me hallitsimme ja he olivat palvelemassa siellä meitä. Roolit vaihtuivat, toteaa naimisissa Chippendales-tanssijan kanssa ollut Nancy Dineen dokumentissa. 

Seksikkyyden kääntöpuoleksi paljastuivat kateus ja ahneus sekä ryhmän sisällä että ulkopuolella. 

– Chippendales oli pohjimmiltaan korruptoitunut organisaatio, toteaa eläkkeellä oleva FBI:n agentti Scott Garrioloa dokumentissa.

Menestyksen harjalla Paul kärsi mustasukkaisuudesta, kun hänen tyttöystävästään Dorohty Starrenista tuli Playboyn vuoden puputyttö, jota Hugh Hefner liehitteli. Tämä oli liikemiehelle liikaa, ja pariskunta erosi. Paulin mielenterveys ei kestänyt tätä, vaan hän päätyi järkyttävään tekoon. Ensin hän tappoi ex-tyttöystävänsä ja sen jälkeen itsensä. 

Lue myös: Dokumentti: Instagram-vaikuttaja väitti sairastavansa syöpää ja sai seuraajansa luopumaan hoidoista – likainen vyyhti paljastui vuosia myöhemmin

Menestyksen taustalla alettiin käymään valtataisteluja kohtalokkain seurauksin. Stevelle Chippendalesin menestyksestä tuli suoranainen pakkomielle, eikä hän pelännyt ottaa järeitä aseita käyttöönsä menestyäkseen. Hän suunnitteli muun muassa kilpailevien baarien tuhopolttoja. 

Steve alkoi laajentamaan bisneksiään, ja mukaan yritykseen tuli Nick De Noia, joka toimi tuottajana ja koreografina. Pian Steve kuitenkin koki roolinsa uhatuksi, ja hän pelkäsi menettävänsä suositun brändin. 

Steve suunnitteli ja toteutti palkkamurhan. Hän halusi saada Nick De Noian hengiltä onnistuen siinä. 

Myöhemmin selvisi, että yökerhoyrittäjä oli tilannut palkkamurhan entisen poliisin kautta. Heidät saatiin kiinni vasta vuosien kuluttua. Steve oli pestannut palkkamurhaajan tappamaan myös kilpailevan tanssiryhmän miehet syanidilla. Tappo kuitenkin epäonnistui, kun siihen palkattu henkilö meni kertomaan asiasta FBI:lle.

Vuonna 1993 Steve saatiin kiinni. Häntä uhkasi 26 vuoden tuomio. Kuitenkin päivää ennen tuomiota tapahtui jälleen käänne. Steve Banerjee oli tappanut itsensä edellisenä iltana. 

Chippendalesin kirous Yle Teema & Fem -kanavalla sunnuntaina 3.7. kello 21.50 alkaen. Dokumenttisarja katsottavissa myös Yle Areenassa. 

Artikkelia muokattu 1.7. klo 6.45. Vaihdettu ohjelman päivämäärät. 

03.07.2022 12:15 | Teksti: Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa