fbq
tvB. Virtanen herää eloon tv:ssä – yksi tuttu mies tekee kaikki ääniroolit
B. Virtanen herää eloon tv:ssä – yksi tuttu mies tekee kaikki ääniroolit

Sanomalehtien sarjakuvasivuilta tuttu päähän potkittu toimistosankari B. Virtanen herää eloon uudessa animaatiosarjassa, joka on hyvin uskollinen alkuperäisformaatille, kolmen ruudun sanomalehtisarjakuvalle. Sen lisäksi että piirrossarja mukailee piirrosjäljeltään aivan sarjakuvan jo yli 30 vuotta sitten luoneen Ilkka Heilän kynänjälkeä, myös jaksojen pituudet korreloivat strippien lyhyyden kanssa: ne ovat keskimäärin vain minuutin mittaisia. TV2 esittää koko 20-osaisen sarjan putkeen tulevana maanantaina, joten B. Virtasta voi saada rautaisannoksen yhdellä kertaa.

Piirretyn keskeisiä hahmoja ovat nimihenkilön lisäksi muun muassa Virtasen pirttihirmuvaimo Armi, Virtasen naiskollega Neiti Jantunen, kömpelö lähiesimies Murikka ja lipevä toimistopäällikkö Nilkén. Kaikille näille hahmoille antaa sarjassa äänensä tuhannen äänen mies, imitaattori Jarkko Tamminen!

– Eniten mietin juuri Jantusen ääntä, koska sen piti olla tarpeeksi erilainen kun sarjan toisen naishahmon, Armin, ääni. Sikaria poltteleva johtaja Hynälä on kuitenkin hahmoista se oma suosikkini, jota oli mukava tehdä siksikin, että kyseessä on vanhempi herra, Tamminen kertoo.

Tamminen tuli mukaan jo pari vuotta kehiteltyyn sarjaprojektiin melko varhaisessa vaiheessa. Demovaiheessa mukana oli toinenkin ääninäyttelijä, ja jaksotkin olivat vähän pidempiä. 

– Jossain vaiheessa esillä oli ajatus jopa yhdestä pitkästä elokuvasta. Ja mikäänhän ei estä, että jossain vaiheessa jaksojen mitta muuttuu joksikin muuksi, jos projekti saa jatkoa, Tamminen huomauttaa. 

 

B. Virtanen -sarjan kaikki jaksot ilmestyvät Yle Areenaan maanantaina 14.3. Jaksot nähdään samana iltana myös TV2:ssa kello 22 alkaen.

Jarkko Tamminen sai Ilkka Heilältä tsemppiviestin ennen dubbausurakkaansa.
Artikkeliin liittyvät aiheet:
08.03.2022 16:51 | Teksti: Atte Alhainen I Kuvat: Yle, Matti Matikainen

Seuraa meitä somessa