fbq
tvArman Alizad on uudella kaudella Karpon jalanjäljissä - "Nyt saa sanoa jos kismittää!"
Arman Alizad on uudella kaudella Karpon jalanjäljissä - "Nyt saa sanoa jos kismittää!"

Ruutu+ -palveluun loppukesästä tulleet uudet jaksot Arman Alizadin Arman Pohjantähden alla -sarjasta nähdään nyt vihdoin myös Nelosella. Niissä käsittelyssä on muun muassa vainoaminen, naapuririidat ja taksiuudistus.

Sarjan aiemmillakin kausilla Arman on tutustunut yhteiskunnallisiin kipukohtiin ja erilaisiin ammatteihin. Nyt Arman vie ohjelmaansa vielä enemmän legendaarisen tv-toimittaja Hannu Karpon aikanaan tekemien reportaasien suuntaan.

– Kuuntelemme tavallisia ihmisiä, jotka ovat kokeneet vääryyttä tai heitä muuten vain kismittää jokin asia, Arman avaa ideaa.

Lue myös: Tuleeko Arman Alizadista uusi Karpo?

– Monet tapauksista haastavat pohtimaan, mikä on oikein. Asiat ovat saattaneet mennä juridisesti oikein, mutta seuraukset eivät välttämättä subjektiivisen oikeustajun mukaisia. Arman on tunnettu kyvystään yhdistää huumoria vakaviin aiheisin. Hän lupaa, ettei viihdettä ole unohdettu uudella Pohjantähden alla -kaudella.– Jotkut tapauksista ovat itsessään niin hauskoja, ettei huumoria voi välttää. Löysimme esimerkiksi Seinäjoelta luontopolun, jota joku ihminen selvästi vihaa, sillä se on täytetty erinäisillä ansoilla. 5G-yhteyksiä käsittelevässä jaksossa pääsemme puolestaan tutustumaan salaliittoteorioihin, Arman listaa.

Julkkikset saavat kommentoida

Arman käy myös Pieksämäellä tutustumassa muuttotappiokunnan kamppailuun olemassaolonsa puolesta.

– Pieksämäki oli uskomaton paikka. Sehän oli ennen vanhaan tärkeä solmukohta Savossa. Sitähän voisi kutsua Suomen New Yorkiksi, Arman veistelee.

Sarjan neljännessä jaksossa Arman käy jututtamassa rautatieaseman taksitolpalla ammattiautoilijoita parjatusta taksiuudistuksesta.

Jokaisessa jaksossa on mukana myös julkkisvieraita, jotka ottavat kantaa jaksojen teemoihin.

– Mukana on Satu Silvo, joka puhuu vainoamisesta omasta näkökulmastaan, hänhän on ollut julkisuudessa koko elämänsä. Sami Yaffa otti puolestaan kantaa lääkekannabikseen, koska hän on nähnyt rockmuusikkona päihteiden hyvät ja huonot puolet. Entinen avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja taas kertoo, täytyykö tiedettä pelätä, Arman luettelee.– Hauskin julkkisvieraistamme on itseasiassa anonyymi, nimittäin Instagramista tuttu sarjakuvataiteilija Pieruperse. Hän kuvittaa jaksomme teemoja piirustuksillaan, ja niistä tuli helvetin hienoja.

Lue myös: Arman Alizad, 50, kärsii kyltymättömästä ikäkriisistä – etsii uutuusohjelmassaan itseään Ibizan yöstä

Mielestäni Pieruperse on Suomen Banksy, tv-tähti toteaa viitaten kuuluisaan ja anonyymiin katutaiteilijaan. Transevestiitti romukauppias Markus Kuotesaho teki Armaniinison vaikutuksen. Arman mainitsee myös julkkispappi Kari Kanalan, joka yllättää yhdessä jaksoista puhumalla maanpuolustuksen tärkeydestä.– Monella on stereotyyppinen ajatus, että pappi on aina pasifisti. Kari oli kuitenkin sitä mieltä – joskaan ei ehkä näillä sanoilla, että jos paska ikinä osuu tuulettimeen, meidän pitää olla valmiina.

Arman Pohjantähden alla Nelonen MA 21.00

Artikkeliin liittyvät aiheet:
Teksti: Juha Nurmi I Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa