fbq
tvAmy Winehousen ystävättäreltä yllättävä paljastus dokumentissa – kaksikolla oli rakkaussuhde
Amy Winehousen ystävättäreltä yllättävä paljastus dokumentissa – kaksikolla oli rakkaussuhde

Vuonna 2011 menehtynyt musiikkisensaatio Amy Winehouse kamppaili seksuaalisuutensa kanssa, väittää hänen ex-rakastettunsa BBC:n dokumentissa. 

Dokumentti julkaistiin Isossa-Britanniassa viime vuoden heinäkuussa, silloin, kun laulajan kuolemasta oli tullut kuluneeksi kymmenen vuotta. 

Catriona Gourlay oli Amyn yksi lähimmistä ystävistä. Catrionan mukaan hänellä oli laulajaan määrittelemätön suhde, jossa he rakastivat toisiaan, mutta se sai Amyssa aikaan sekavia tunteita. Catrionalle oli selvää oma seksuaalinen suuntautumisensa, sillä hän oli ennättänyt olemaan naisen kanssa pitkässä suhteessa. 

Lue myös: Amy Winehousen vanhempia syytettiin tyttärensä kuolemasta – perhe kertoo nyt kantansa ensimmäistä kertaa uutuusdokumentissa

Catriona muutti asumaan Amyn luokse parikymppisenä. 

– Ystävyytemme muuttui nopeasti intensiiviseksi ja pakkomielteiseksi, Catriona pohtii dokumentissa.

Kaveriporukasta kaikki tiesivät Catrionan ja Amyn väleistä. 

– Ahaa, Cat ja Amy makaavat yhdessä. Nauroimme asialle, ja se oli siinä, Amyn läheinen ystävä Naomi toteaa dokumentissa. 

Catriona muistelee dokumentissa yhteisiä hetkiä. 

– Amy kirjoitti usein öisin ylös asioita. Hän kirjoitti, että olen kaunein tyttö, mitä hän on nähnyt, hän muistelee. 

Suhdetta Catriona kuvailee ainutlaatuiseksi ja määrittelemättömäksi. 

– Rakastimme toisiamme syvästi. Luulen, ettei Amy oikein tiennyt, mitä suhde tarkoitti hänen kannaltaan. On vaikeaa, kun elämässä on jotain määrittelemätöntä vuodesta toiseen. Kyse on minusta aivan olennaisesta asiasta, kun yrittää ymmärtää Amya ja häntä kalvaneita asioita. 

Catriona muistelee, että Amy on kertonut haastattelussa olevansa lesbo vasta neljän liköörijuoman jälkeen. 

Amyn yksi merkittävimmistä suhteista oli Blake Fielder-Civilin kanssa.  Parilla oli on-off-suhde, kunnes he menivät naimisiin vuonna 2007. Pian papin aamenesta myrskyisä suhde lähti hallinnasta, ja heidät kuvattiin verisinä ja mustelmilla Lontoon kaduilla. Lopulta he erosivat. Blake on myöhemmin myöntänyt tutustuttaneensa Amyn heroiinin käyttöön. 

Dokumentissa Amyn isä Mitch kertoo mielipiteensä Blakesta. Hänen mukaansa parin suhde oli tuhoisa ja toivoton. 

– Ei ole epäilystäkään, etteikö Amy olisi rakastanut häntä. Blake oli tavatessamme oikea herrasmies ja hän jopa teititteli minua. Mietin, että mistä Amy tuollaisen herrasmiehen on oikein löytänyt. Totuus oli kuitenkin jotain aivan muuta, isä toteaa. 

Antakaa Amy takaisin -dokumentti  Teema & Fem -kanavalla torstaina 20.1. klo 21.30. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

20.01.2022 14:39 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa