fbq
tvBulimiaa sairastanut Demi Lovato tekee komedian syömishäiriöstä
Bulimiaa sairastanut Demi Lovato tekee komedian syömishäiriöstä

Demi Lovato esittää Hungry-nimisessä sarjassa yhtä pääosista ja toimii myös sen vastaavana tuottajana.  Käsikirjoittajana ja toisena vastaavana tuottajana on Will & Grace -sarjaakin kirjoittanut Suzanne Martin.

Lovato on kertonut sairastuneensa syömishäiriöön ensimmäisen kerran jo 8-vuotiaana. Lapsinäyttelijänä julkisuuteen ponnahtanut Lovato on myös avautunut joutuneensa teini-iässä kiusatuksi ja näyttelijäkollegansa raiskaamaksi. Hän arvelee, että nämä kokemukset edesauttoivat hänen sairastumistaan bulimiaan, jonka kanssa hän on kamppaillut näihin päiviin saakka. 

Yliannostus jätti pysyvän vaurion

Syömishäiriö on Lovaton mukaan ajanut häntä myös päihteiden pariin. Hänen elämänsä onkin ollut hurjaa vuoristorataa. Hän on ollut hoidossa useita kertoja, milloin päihteiden käytön, milloin mielenterveysongelmien vuoksi. Vakavin tilanne sattui vuonna 2018, kun tähti otti yliannostuksen opioideja, ja hengenlähtö oli vain hiuskarvan varassa. Hän sai rytäkässä useita halvauksia, sydänkohtauksen ja aivovaurion, josta jäi hänelle pysyvä näköhaitta. 

Lovato on kuitenkin myös työskennellyt hyvinvointinsa eteen uutterasti, hakenut apua, kuntouttanut itseään ja onnistunut olemaan pitkiä aikoja kuivilla. 

Hän julkaisi äskettäin YouTubessa neliosaisen dokumenttisarjan Dancing with the Devil, jossa hän kertoo yliannostukseen johtaneista tapahtumista, syömishäiriöstään sekä kokaiinin ja heroiinin käytöstään. 

22.04.2021 11:32 | Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuva: All Over Press

Seuraa meitä somessa