fbq
Adjoa Andoh

Televisiotähden naljailu raivostutti katsojat - BBC:n kruunajaislähetyksestä ennätysmäärä valituksia

Kuningas Charles III:n kruunajaisista on kulunut jo toista viikkoa, mutta yksittäinen epäkorrekti möläytys historiallisesta tapahtumasta on aiheuttanut BBC:lle kiusallisen jälkipyykin. 

Bridgerton-näyttelijä Adjoa Andoh seurasi kruunajaisia suorassa lähetyksessä ja kommentoi tyrmistyneenä juhlallisuuksien loppukohtausta Buckinghamin palatsin parvekkeella, jonne vastakruunattu hallitsijapari Charles ja Camilla oli saapunut tervehtimään hovin seniorijäsenten kanssa kansaa.

Televisiotähteä hämmästytti parvekkeelle kokoontuneen kuninkaallisen seurueen valkoihoisuus. 

– Olemme siirtyneet Westminster Abbeyn rikkaasta monimuotoisuudesta hirvittävän valkoiselle parvekkeelle. Hämmästyttävää, Adjoa totesi tv-yleisön kuullen. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kommentti sai katsojat raivostumaan. Lähetyksen jälkeen Ison-Britannian tv- ja radiotoiminnan sisältöjä valvova viestintäviranomainen Ofcom sai yli 4000 valitusta, mikä on tämän vuoden ennätys. 

Kruunajaisia seuraavana päivänä Adjoa yritti korjata tilanteen osallistumalla BBC:n O’Connell’s Radio 4 Show -radio-ohjelmaan.

– Taisin eilen hermostuttaa joitain. Puhuin siitä, miten hieno päivä oli takana, ja sitten katsoin parvekkeelle. Oho, siellä olikin kovin valkoista. Päivä oli muuten ollut niin monimuotoinen. Tarkoitukseni ei ollut järkyttää ketään, olin vain….

Radiojuontaja Paddy O’Connell ei antanut Adjoan lausua loppuun pahoitteluaan, vaan keskeytti vieraansa toteamalla, ettei tämä ollut kommentillaan ketään loukannut tai järkyttänyt. 

Radiolähetyksen jälkeen Paddy O’Connellista tuli englantilaisten seuraava kiukun kohde sosiaalisessa mediassa, ja myös BBC sai jälleen osansa kuulijoiden kuumenneista tunteista. 

Kuningas Charlesin kruunajaiset
Tämä hetki palatsin parvekkeella herätti näyttelijä Adjoa Andohissa hämmennystä. 
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Ymmärrämme, että rouva Andohin kommentti on herättänyt keskustelua, minkä vuoksi hän päätti ottaa asian puheeksi radiossa. Paddy O’Connellin vastauksen ei ollut tarkoitus vähätellä kenenkään näkemyksiä, BBC rauhoitteli. 

Kuningas Charlesin kruunajaiskonsertissa outo päätös: ”Miksi katkaisitte lähetyksen?”

Seuraa meitä somessa