fbq

Tähtijournalisti Louis Theroux saapui Suomeen – tällainen oli ensitapaaminen Ylen toimittajan kanssa

Palkittu dokumentaristi Louis Theroux nähdään pääpuhujana perjantaina 17. marraskuuta Levillä pidettävässä tapahtumassa, joka esitetään Yle Areenassa.

Dokumentaristi, elokuvaohjaaja, toimittaja, tuottaja ja kirjailija Louis Theroux vierailee parhaillaan Suomessa. Kuuluisa brittijournalisti esiintyy tänään perjantaina 17. marraskuuta Levillä järjestettävässä Aurora-tulevaisuustapahtumassa, jonka teemoina ovat tänä vuonna sivistys ja tasa-arvo.

Kiistanalaisten ilmiöiden kuvaaja

Louis Theroux’ta haastattelee Levillä Ylen Perjantaista tuttu toimittaja Sean Ricks, joka kertoo olevan täpinöissään tästä harvinaislaatuisesta tilaisuudesta. 

– Jos joku olisi sanonut minulle ollessani parikymppinen opiskelija, että haastattelen joskus kahden kesken tunnin ajan Louis Theroux’ta, olisin kysynyt mitä sieniä hän on vetänyt, kun puhuu noin hulluja, Sean Ricks veistelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Muun muassa kolmella BAFTA:lla palkittu Louis Theroux tunnetaan kiistanalaisten ja monitahoisten ilmiöiden taitavana kuvaajana, joka panee dokumenteissaan myös itsensä likoon.

– Louis on yksi eniten ihailemiani toimittajia. Tykkään itse kohdata kiistanalaisia ja erikoisiksikin luonnehdittavia ihmisiä. Louis Theroux on rohkaiseva esimerkki siitä, miten tätä työtä voi tehdä, Sean kuvailee.

– Kiinnostavinta minusta on kuitenkin se, miten maanläheiseltä Louis vaikuttaa. Se povaa todella syvää ja rehellistä keskustelua!

Sean Ricks tunnetaan Perjantai sekä Superihmiset – piilotettua kykyä etsimässä -ohjelmista.
Sean Ricks tunnetaan Perjantai sekä Superihmiset – piilotettua kykyä etsimässä -ohjelmista.

Luvassa on heittäytymistä

Yleisöllä on vapaa pääsy katsomaan Levi Summitissa 17.11. pidettävää Louis Theroux’n ja Sean Ricksin keskustelua. Haastattelu nähdään suorana Yle Areenassa ja myöhemmin myös TV1:llä.

Sean Ricks on seurannut Theroux’n uraa jo pitkään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olen tavallaan valmistautunut tähän, tahattomasti, teini-iästä saakka. Olen nähnyt lähes kaikki Louis Theroux’n haastattelut, joten taustatyöt on todella tehty. Viime aikoina olen perehtynyt enemmän hänen yksityiselämäänsä.

Kun pohjatyöt on tehty hyvin, voi heittäytyä.

– Jo meidän välisessämme taustakeskustelussa selvisi, että tykkäämme molemmat elää hetkessä ja antaa keskustelun viedä omia menojaan. Luotan ennen kaikkea siihen ja keskityn kuuntelemaan, Sean Ricks suunnittelee.

Emmerdalen juonipaljastukset: Mackin syrjähyppypartneri selviää – ja hän on raskaana

Louis Theroux and Sean Ricks – Can Intellectual Empathy Save Us? -keskustelu nähdään perjantaina Yle Areenassa klo 17.30 ja tekstitettynä sunnuntaina 19.11. kello 15.50 TV1:llä.

Seuraa meitä somessa