fbq
Succession

Suoratoistovinkit: Ylistetty HBO-draamasarja päättyy

Succession – kausi 4

HBO Max MA

Jesse Armstrongin luoma, Emmy-palkittu HBO-draamasarja Succession käsittelee vallankäytön ja perhedynamiikan teemoja patriarkka Logan Royn (Brian Cox) sekä tämän neljän aikuisen lapsen, Kendallin (Jeremy Strong), Siobhanin (Sarah Snook), Romanin (Kieran Culkin) ja Connorin (Alan Ruck) silmin. Nyt sarjasta ilmestyy neljäs kausi, joka on samalla arvostetun sarjan viimeinen.

Finaalikaudella Logan Royn perustaman mediakonglomeraatti Waystar Roycon kauppa etenee. Teknologiavisionääri Lukas Matssonin (Alexander Skarsgård) ostoaikeet järisyttävät Royn perhettä ja aiheuttavat elämäntuskaa sekä hajaannusta perheenjäsenten välillä kunkin valmistautuessa siihen, miltä elämä kauppojen jälkeen näyttää.
Edessä on valtataistelu, kun perheenjäsenet punnitsevat mahdollisuutta tulevaisuudesta, jossa heidän kulttuurinen ja poliittinen vaikutusvaltansa on huomattavasti nykyistä rajallisempi. Neljännen kauden näyttelijäkaartissa nähdään myös norjalainen Eili Harboe ja islantilainen Jóhannes Haukur Jóhannesson.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Harboe on suomalaisille katsojille tutuin luultavasti Beforeigners-sarjasta, jossa yhtä pääosaa näyttelee Krista Kosonen. Jóhannesson taas on nähty muun muassa sarjoissa Vikings: Valhalla ja Game of Thrones sekä elokuvissa Infinite (2021) ja Atomic Blonde (2017).

Successionin kolme edellistä kautta ovat keränneet yhteensä 48 Emmy-ehdokkuutta ja 13 Emmy-palkintoa, joihin lukeutuvat parhaan draamasarjan palkinnot sarjan toiselta ja kolmannelta tuotantokaudelta. Lokakuussa 2021 ensi-iltansa saanut kolmas tuotantokausi voitti parhaan näyttelijäkokoonpanon SAG-palkinnon ja menestyi myös WGA-, DGA- ja PGA-palkintogaaloissa.

The Banshees of Inisherin

Disney+

Venetsiassa palkittu ja yhdeksän Oscar-ehdokkuutta saanut The Banshees of Inisherin sijoittuu Irlannin länsirannikolla sijaitsevalle saarelle vuoteen 1923. Samalla kun maan sisällissota lähenee loppuaan, päättyy myös kahden miehen, Pádraicin (Colin Farrell) ja Colmin (Brendan Gleeson), pitkä ystävyys Colmin yksipuolisella ilmoituksella. Pádraic ei pysty ymmärtämään tylyä päätöstä, vaan yrittää epätoivoisesti elvyttää vanhaa toveruutta. Tämä johtaa synkkään ja makaaberilla huumorilla höystettyyn tapahtumaketjuun, kun Colm päättää terävöittää tahtoaan hätkähdyttävällä uhkavaatimuksella.

Pikimustan draamakomedian mestari Martin McDonagh houkutteli esikoispitkänsä, palkkamurhaajakomedian Kukkoilijat (In Bruges, 2008) tähdet elokuvaan, joka yltää lähelle McDonaghin vuoden 2017 mestariteosta Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Farrell ja Gleeson ovat päärooleissa niin loistavia, että voi hyvin kuvitella McDonaghin käsikirjoittaneen elokuvan juuri heille. Kolmas päärooli kuuluu kuvauspaikkana toimineille Archillin ja Inishmoren saarille, joiden kauneus ja vehreä avaruus luovat briljantin vastakohdan tarinan kolkkoudelle ja inhimilliselle kärsimykselle.

The Banshees of Inisherin on tarina masennuksesta, yksinäisyydestä ja elämänhalun hiipumisesta. Toisaalta se on hirtehinen kuvaus maskuliinisesta jääräpäisyydestä sekä ystävyydestä, jonka vaaliminen ja tuhoaminen saavat yhtä järjettömät mittasuhteet. Elokuva sai suoratoistojen osalta Suomen ensi-esityksensä 22. maaliskuuta Disney+-palvelussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Wellmania

Netflix KE

Terveyshuolet pakottavat menestyvän ruokatoimittajan Liv Healyn panemaan railakkaan elämänsä palaset uuteen järjestykseen. Australialainen komediadraamasarja perustuu Brigid Delaneyn kirjaan Wellmania: Misadventures in the Search for Well-ness, jossa Delaney kertoi omista kokemuksistaan 101 päivää kestäneen hyvinvointikuurin aikana. Delaney muun muassa paastosi, kuntoili, joogasi ja mietiskeli. Wellmania-sarjan pääosassa on koomikko-näyttelijä Celeste Barber, joka itse on tehnyt Instagram-tilillään pilaa median tuottamasta naiskuvasta ja kauneusihanteista.

Rabbit Hole

Skyshowtime PE 31.3.

Rabbit Hole -jännityssarjassa vaikutusvaltaiset tahot, jotka pystyvät vaikuttamaan kansakuntiin ja ohjailemaan niitä, lavastavat yritysvakoilun mestarin John Weirin syylliseksi murhaan. Weiriä näyttelevä Kiefer Sutherland kuuluu Rabbit Holen myös vastaaviin tuottajiin. Toisen polven näyttelijä Sutherland muistetaan ennen kaikkea vuosituhannen alun katsoja- ja arvostelumenestyksestä, yhdeksän tuotantokautta kestäneestä 24-sarjasta. Rabbit Holen kahdeksan jakson tuotantokausi on puolestaan katsottavissa SkyShowtimella 31. maaliskuuta alkaen.

The Power

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Prime Video PE 31.3.

Brittiläisen The Power -uutuussarjan maailma on kuin omamme, mutta pienellä erolla: yhtäkkiä ja täysin odottamatta teini-ikäisille tytöille kehittyy sähköinen voima, jonka he voivat suunnata muihin ihmisiin. Sarjassa seurataan hahmoja maailman kaikista kolkista aina Lontoosta Seattleen ja Nigeriasta Itä-Eurooppaan – samalla kun teini-ikäisten solisluista kehittyvä voima kääntää maailman valtasuhteet täydellisesti päälaelleen.

Toni Collette (Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä, Emma, Wanderlust) nähdään sarjassa pormestari Margot Cleary-Lopezin roolissa. Hänellä itsellään on kolme lasta. Muissa päärooleissa ovat muun muassa John Leguizamo ja Auli'i Cravalho. Sarja perustuu Naomi Alderman saman nimiseen vuoden 2016 tieteisromaaniin.

Seuraa meitä somessa