fbq
Kupoli 16

Suoratoistovinkit: Norjalaisessa tulevaisuussarjassa eletään kupolin sisällä ja ulkopuolella

Kupoli 16

Yle Areena LA

Eletään Norjassa, jossain vaiheessa tulevaisuutta. Anton on kuusitoistavuotias ja asuu kupolissa – ihmisen suunnittelemassa ympäristössä, joka on riittävän suuri pienelle kaupungille. Anton on etuoikeutettu ja pidetty lapsi, joka tekee perheensä ylpeäksi. Hän silti on myös kyllästynyt olemaan hyvä ja keskellä raivoavaa, hämmentävää murrosikää.

Emma puolestaan asuu Antonin kupolin ulkopuolella. Hän on myös kuusitoista ja kuuluu klaaniin, joka koostuu hänen suurperheestään. Lapsena Emma seurasi joskus äitiään kupoliin, jossa hän sai osa-aikatyötä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Emma haaveili voivansa elää kuten lapset kupolin sisällä, mutta viime aikoina hän on tuntenut radikaalia, oikeamielistä vihaa. Ja tuo sama viha ja närkästys on monien ulkopuolisten yhteisöjen tuntema.

Kupoli

Flo Fagerlin esittämä Emma ja Johannes Blumenthalin näyttelemä Anton tapaavat norjalaissarjan ensimmäisessä jaksossa skandaalinomaisissa olosuhteissa, ja siitä seuraa suuri seikkailu. Sen myötä nähdään, pystyvätkö he olemaan yhdessä, vaikka heidän perheensä yrittävät pitää heidät erillään. Romanttinen tarina sekoittuu jännitykseen ja huumoriin.

Viime vuoden lopulla valmistuneessa Kupoli 16 -sarjassa on yhteensä kymmenen osaa.

Anything’s Possible

C More LA

Anything’s Possible on Z-sukupolven kasvutarina itsevarmasta high schoolia käyvästä transtytöstä Kelsasta, johon hänen luokkatoverinsa Khal ihastuu. Khal kerää rohkeutensa ja pyytää Kelsan ulos välittämättä hämmennyksestä, jota teko voi aiheuttaa. Seurauksena on romanssi täynnä nuoren rakkauden iloa, hellyyttä ja tuskaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vuonna 2022 valmistunutta elokuvaa ei nähty Suomessa elokuvateattereissa. Kotimaassaan USA:ssa se esitettiin Prime Video -suoratoistopalvelussa, mutta meillä Suomessa nyt yksinoikeudella C Morella. Pääosissa ovat Eva Reign ja Abubakr Ali.

Erikoisjoukot USA

Ruutu+ LA

Viime vuonna Nelosen kanavilla nähtiin tosi-tv-ohjelma Erikoisjoukot, jossa Sara Chafakin ja Sami Jauhojärven kaltaiset julkisuudesta tutut henkilöt kisasivat armeijakouluttajien alaisuudessa henkisesti ja fyysisesti vaativissa tehtävissä. Erikoisjoukot perustuu brittiläiseen formaattiin, jota on tehty vuodesta 2015 lähtien.

Erikoisjoukot

Tänä vuonna formaatista valmistui amerikkalaisversio, jossa kisaajina nähdään muun muassa laulaja-näyttelijä Melanie ”Mel B” Brown, Unelmien poikamiestyttö -sarjasta tuttu Hannah Brown ja NBA-koripalloilija Dwight Howard. Pääkouluttajana toimii entinen Yhdysvaltain merijalkaväen erikoisjoukkojen kersantti Rudy Reyes. Hänet tunnetaan HBO:n minisarjasta Generation Kill, jossa hän näytteli itseään.

10-osainen sarja tulee nyt Ruutu+-palveluun. Sarjan ensimmäinen jakso on nähtävissä myös Ruutu-palvelun maksuttomalla puolella.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Elisabet

C More KE

Kunigatar Elisabet II hallitsi Isoa-Britanniaa 70 vuotta, kauemmin kuin kukaan muun monarkki. Vuoden 1999 Notting Hill -draamaelokuvankin ohjanneen Roger Michellin tekemä dokumentti juhlistaa Elisabetin saavutuksia ja tarjoaa harvinaisen välähdyksen edesmenneen hallitsijan leikkisästä persoonasta ja henkilökohtaisesta elämästä. Vuonna 2022 valmistuneessa dokumentissa nähdään harvinaista arkistomateriaalia Elisabetin elämän varrelta.

Elisabet

Grease: Rise of the Pink Ladies

SkyShowtime PE

SkyShowtimen uunituore musikaalisarja toimii esiosana vuoden 1978 elokuvahitille Grease. Sarjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1954, neljä vuotta ennen alkuperäisen elokuvan tapahtumia. Rock’n’roll ei ole vielä tehnyt lopullista läpimurtoaan, eikä T-Birds-kään ole vielä Rydell High School -koulun kovin jengi.

Grease

Neljä kyllästynyttä hylkiötä uskaltautuu pitämään hauskaa omilla ehdoillaan ja synnyttää moraalipaniikin, joka muuttaa koulun ikiajoiksi. Sarjan pääosissa nähdään Marisa Davila, Cheyenne Isabel Wells, Ari Notartomaso ja Tricia Fukuhara.

Chupa

Netflix PE

Chupacabrat ovat verta imeviä taruolentoja, joiden kerrotaan elävän Meksikossa, Keski-Amerikassa ja Etelä-Amerikan pohjoisosissa. Rotu on toiminut innoittajana nyt julkaistavalle Netflixin alkuperäiselokuvalle.

Chupa

Kansas Cityssä asuva teini-ikäinen Alex (Evan Whitten) on tapaamassa sukuaan Meksikossa. Hän löytää isoisänsä vajasta chupacabra-yksilön ja luo tähän luottamuksellisen suhteen. Alexin pitää kuitenkin lähteä elämänsä seikkailulle serkkujensa kanssa, jotta Chupa pelastuisi.

Seuraa meitä somessa