fbq
Fubar

Suoratoistovinkit: Arnold Schwarzeneggerin ensimmäinen tv-sarja

Fubar

Netflix TO

Arnold Schwarzenegger, 75, nähdään ensimmäisen tv-sarjansa pääroolissa. Netflix-sarja Fubar kertoo isästä ja tyttärestä, jotka ovat työskennelleet CIA-agentteina vuosia mutta salanneet ammattinsa toisiltaan. Kun totuus paljastuu, joutuvat isä ja tytär tarttumaan yhdessä aseisiin ja taistelemaan yhteistä vihollista vastaan sekä määrittelemään uusiksi suhteensa toisiinsa.

Kahdeksanosaista sarjaa tähdittävät Schwarzeneggerin rinnalla Monica Barbaro, Jay Baruchel ja Gabriel Luna. Arnoldin tytärtä esittävä Barbaro nousi pinnalle Top Gun: Maverickistä, jossa hänellä oli rooli hävittäjälentäjä Natasha ”Phoenix” Tracena.

– Minulta aina kysytään, milloin teen toisen True Liesin kaltaisen toimintakomedian. No, tässä se on. Fubar tarjoaa kasapäin naurua ja toimintaa. Eikä vain kaksi tuntia, vaan kokonaisen kauden, Schwarzenegger toteaa sarjan tiedotteessa.

James Cameronin 1994 ohjaama True Lies on yksi toimintatähden suurimmista hiteistä. Hän esitti siinäkin kaksoiselämää viettävää agenttia. Elokuvassa nähty Tom Arnold on sivuroolissa myös Fubar-sarjassa. Schwarzenegger on Fubarin executive-tuottaja sarjan luoneen ja showrunnerina toimivan Nick Santoran kanssa.

Fubar

Sattumalta True Lies -elokuvastakin on tehty tv-sarjaversio. Ginger Gonzagan ja Steve Howeyn tähdittämän sarjan piti ilmestyä Suomessakin Disney+-palvelussa jo huhtikuun lopulla, mutta julkaisua siirrettiin määrittelemättömään tulevaisuuteen.

Scorpion- ja Reacher-sarjoista tunnettu Santora kertoo halunneensa tehdä Fubarin Kalifornian ex-kuvernöörin kanssa, koska arvostaa tämän kykyä tehdä komediaa toiminnan ohella.

– Olen aina ihaillut, kuinka helposti Schwarzenegger pystyy olemaan hauska ja samalla potkimaan persuksia. Se oli suurin syy, miksi halusin tehdä Fubarista niin hysteerisen sekoituksen sydämenpysäyttävää toimintaa ja vakoojakomediaa kuin mahdollista.

Love to Love You, Donna Summer

HBO Max SU

Donna Summerin omiin pohdintoihin ja läheisten perheenjäsenten, ystävien ja kollegoiden muistoihin pohjautuva dokumenttielokuva Love to Love You, Donna Summer on musiikintäyteinen katsaus ikonisen artistin uraan ja elämään. Donna Summerin luoma musiikki vei artistin Saksan avantgardistisista musiikkipiireistä keskelle New Yorkin tanssiklubien kimallusta ja sieltä maailmanmaineeseen.

Donna Summer

Summerin äänestä tuli monella tapaa 1970-luvun soundtrack. Hän sai mediassa lisänimen Queen of Disco eli Discon Kuningatar. Yhtenä tärkeänä kohtana uraa oli tuottajien Giorgio Moroderin ja Pete Bellotten tapaaminen Münchenissä vuonna 1974. Summer kiinnitettiin miesten Oasis-levy-yhtiöön, ja jo seuraavan vuoden kakkoslevy sisälsi kansainvälisen hitin Love to Love You Baby, jota mukaillen HBO:n dokumenttikin on nimetty.

Fatal Attraction

SkyShowtime MA

Fatal Attraction, suomennetulta nimeltään Vaarallinen suhde, oli vuoden 1987 hittielokuva, jonka pääosissa nähtiin Glenn Close ja Michael Douglas. Nyt siitäkin on tehty uudelleenversiointi, ja tämäkin kierrätystuote on tv-sarjamuodossa.

Fatal

Tekijöiden mukaan uutuussarja tutkii vaarallisia suhteita sekä ajattomia avioliiton ja uskottomuuden teemoja tavalla, joka huomioi nykyaikaiset asenteet vahvoja naisia, persoonallisuushäiriöitä ja pakottavaa kontrollia kohtaan. Sarjan pääosissa nähdään Joshua Jackson vaimoaan pettävänä Dan Gallagherina ja Lizzy Caplan Alex Forrestina, joka ei halua suhteensa Daniin jäävän vain yhden yön iloitteluksi.

Uros – mobiiliruhtinaan tarina

C More TO

Teknologiayhtiö Uros nousi parissa vuodessa miljardiliikevaihtoon liki tyhjästä. Oulusta ponnistaneesta firmasta povattiin uutta Nokiaa tai Supercelliä, mutta kaikki ei ollut sitä miltä näytti. Yhtiö ajautui varsin nopeasti konkurssiin. Vain hetkeä aikaisemmin yhtiön perustaja ja pääomistaja Jyrki Hallikainen oli myynyt osakkeitaan kymmenillä miljoonilla euroilla kokeneille suomalaisille ja ulkomaisille sijoittajille.

Uros

C More -alkuperäisdokumenttisarjassa toimittaja Susani Mahadura lähtee Pohjois-Suomen kautta Sveitsiin selvittämään, kuka on salaperäinen mobiiliruhtinas Jyrki Hallikainen, ja mitä ylipäänsä tapahtui Uroksen toimintavuosina 2011–22. Kolmiosaisesta sarjasta julkaistaan yksi jakso viikossa. Jaksoja on yhteensä kolme.

The Gryphon

Prime Video PE 26.5.

Kolme oman tiensä kulkijaa, Mark, Memo ja Becky, löytävät fantasiamaailman nimeltään The Black Tower. Siellä elää hirviö, Gryphon, joka haluaa syödä maailman ja alistaa kaikki elävät olennot.

Gryphon

Mark on kolmikosta ainoa, joka voi kukistaa hirviön, mutta hän ei ole sankari eikä sellaiseksi halua. Hänellä on tarpeeksi tekemistä koulunsa, raivokohtauksiensa ja ensirakkautensa kanssa, eikä taistelu hirviöitä vastaan tule kysymykseenkään. Kun Markin veli Thomas katoaa, ystävien on lopulta astuttava fantasiamaailmaan ja kohdattava sen vaarat.

Suuren budjetin The Gryphon -saksalaissarjaa on tehty viisi vuotta, ja se perustuu Wolfgang Hohlbeinin suosittuun kirjasarjaan.

Seuraa meitä somessa