fbq
suoratoistoViaplay ryösti Maikkarilta F1-tiimin – tämä mies selostaa jatkossa formuloita
Viaplay ryösti Maikkarilta F1-tiimin – tämä mies selostaa jatkossa formuloita

Formula 1 -sarjassa siirrytään uuteen aikakauteen. Kimi Räikkönen lopetti, ja formuloihin on tulossa isoja sääntömuutoksia, mutta myös televisiopuolella puhaltavat uudet tuulet.

Alkavalla F1-kaudella formuloita ei voi enää seurata MTV:ltä. Neljännesvuosisadan F1-sarjaa näyttänyt Maikkari menetti lähetysoikeudet NENT Groupille. Tämä tarkoittaa, että jatkossa autourheilun kuninkuusluokka näkyy Suomessa vain Viaplaylla

Viaplay uudessa F1-tiimissä studioisäntänä ja tuottajana toimii kanavan kiekkolähetyksistä tuttu Iiro Harjula ja selostajana puolestaan Niki Juusela. Niki siis jatkaa vastakin Maikkarilta tuttuna sinivalkoisena formulaäänenä.

Uudessa F1-tiimissä on monia tuttuja nimiä Maikkarin F1-lähetyksistä. Joulukuussa Pöllölaaksosta irtisanoutui Juuselan tavoin myös Mervi Kallio, joka jatkaa Viaplaylla varikkotoimittajan tehtäviään.

Lue myös: Mervi Kallio lähti Maikkarilta – uusikin työ liittyy urheiluun

Myös Viaplayn palkkaamat Ossi Oikarinen ja Toni Vilander ovat niin ikään MTV:ltä entuudestaan tuttuja F1-asiantuntijoita.

Sen sijaan kokonaan uutena nimenä Viaplayn lähetyksissä nähdään kilpa-autoilija Emma Kimiläinen. Lisäksi asiantuntijoina kuullaan F1-suuruuksia Mika Häkkistä ja David Coulthardia. Myös Heikki Kovalainen ja Mika Salo ovat mukana tiimissä.

– Jännittää, totta kai. Kaikki merkityksellinen jännittää aina. Tulemme tekemään eri lailla asioita, vaikka F1-maailma onkin tuttu. Tulemme tekemään töitä kansainvälisesti kaikkien muiden Viaplay-maiden kanssa. Lupaan, että tästä tulee kova setti, Mervi Kallio mehusteli.

Niki Juusela puolestaan sanoi olevansa otettu saadessaan olla yhä osa F1-perhettä. Niki on selostanut formuloita vuodesta 2017.

– Formula ykköset ovat minulle työ, intohimo ja harrastus, Niki paalutti.

– Fakta on, että formula ykköset ovat suuremmassa murroksessa kuin mitä on miesmuistiin nähty. Uudet säännöt tulevat toivottavasti mullistamaan lajia.

Lue myös: Tässä ovat UMK-finalistit 2022 – mukana muun muassa The Rasmus ja Tommi Läntinen