fbq
suoratoistoSinkkuelämää-jatkosarjalla sokkialoitus – fanit järkyttyivät
Sinkkuelämää-jatkosarjalla sokkialoitus – fanit järkyttyivät

Kauan odotettu Carrie Bradshaw’n ja hänen ystäviensä tarinan jatkokertomus seuraa nyt viisikymppisiä naisia New Yorkissa. HBO Maxilla esitettävästä sarjasta julkaistiin aloituspäivänä kaksi ensimmäistä jaksoa.

Lue myös: Sinkkuelämää saa vihdoin jatkoa – miten rakastettu roolihahmo poistetaan sarjasta?

Heti aluksi katsojat saavat tietoa suosikkihahmo Samantha Jonesin kohtalosta. Käy ilmi, että Samantha on riitaantunut Carrien kanssa, koska heillä meni työasioissa sukset ristiin. Samantha on katkaissut välinsä ystäviinsä kokonaan ja muuttanut Lontooseen. Carrie tilittää sarjassa ikävöivänsä Samanthaa. Tilanne tuntuu olevan ystäväporukassa vaikea asia.

– Tuntuu kieltämättä siltä kuin hän olisi kuollut. Emme koskaan edes puhu hänestä, Miranda sanoo.

Naiset ihmettelevät, miksi Samantha on deletoinut heidät elämästään niin täydellisesti, eikä vastaa heidän yhteydenottoyrityksiinsä.

– Luulin, että me neljä olisimme ystäviä ikuisesti, Carrie harmittelee.

Näin selitetään Kim Cattrallin hahmon poistuminen sarjasta. Cattrall on kertonut, ettei halunnut jatkaa, koska välit muihin päänäyttelijöihin, erityisesti Sarah Jessica Parkeriin, olivat niin huonot. 

Osa sarjan faneista on närkästynyt tarinasta, sillä Samantha on nähty hyvin lojaalina ystävilleen, eikä tunnu uskottavalta, että hän häipyisi noin vain ja jättäisi kaiken.

Myöskään woke-kulttuurin voimakas esiintuominen ei ole miellyttänyt kaikkia seuraajia. Sarjassa korostetaan päähenkilöiden olevan vanhoja ja pihalla nykymenosta muun muassa Carrien podcast-nauhoituksissa, jossa hän ei pysy nuorempien juttujen perässä. Podcastia pitää Sara Ramirezin näyttelemä muunsukupuolinen hahmo Che Diaz, joka kannustaa Carrieta puhumaan avoimemmin seksuaalisuudestaan. Myös Miranda kompuroi pahasti poliittisessa korrektiudessa ja nolaa itsensä kurssilla kommentoimalla kanssaopiskelijoiden sukupuolta ja etnisyyttä.

Lue myös: Mr. Big nähdään uudessa Sinkkuelämää-sarjassa - myös toinen yllätysnimi julki

Varsinainen shokki koetaan kuitenkin jakson lopussa. Carrien mies, hänen elämänsä rakkaus Kiho eli Mr. Big (Chris Noth) saa sydänkohtauksen ja kuolee hänen käsivarsilleen. Rakastetun hahmon yllättävä menehtyminen on järkyttänyt sarjan faneja, sillä Mr. Big on ollut iso osa sarjaa jo sen ensimmäiseltä kaudelta saakka. Ensin hän oli Carrien pitkäaikainen on-off-miesystävä ja lopulta aviomies. Uuden sarjan toisessa jaksossa nähdäänkin, kun murtunut Carrie alkaa järjestellä miehensä hautajaisia.

And Just Like That… Uusia jaksoja HBO Maxilla torstaisin.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
10.12.2021 14:48 | Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: HBO Max, MTV

Seuraa meitä somessa