fbq
suoratoisto Sinkkuelämää-fanit pöyristyivät Carrie Bradshaw'n toiminnasta kohukohtauksessa – näin tuotanto selittää asian
Sinkkuelämää-fanit pöyristyivät Carrie Bradshaw'n toiminnasta kohukohtauksessa – näin tuotanto selittää asian

Sinkkuelämän jatkosarja And just like that… on puhuttanut kosolti sen jälkeen, kun se ilmestyi joulukuun 9. päivä HBO Maxilla. 

Lue myös: Sinkkuelämää-jatkosarjalla sokkialoitus – fanit järkyttyivät

Kymmenosaisen sarjan aloitusjakso ei jättänyt ketään kylmäksi, kun sen yksi roolihahmoista menehtyi. 

Carrie Bradshaw’n (Sarah Jessica Parker) aviomies John James “Mr. Big” Preston kuoli jakson lopussa kuntopyöräilyn päätteeksi. Hän sai sydänkohtauksen. 

Jaksossa nähdään, kuinka Carrie tulee heidän yhteiseen kotiinsa Charlotten (Kirstin Davis) tyttären konsertista. Carrie huutelee puolisoaan saamatta kuitenkaan vastausta. Pian hän löytääkin miehen kylpyhuoneesta lyyhistyneenä. Mr. Big on vielä tajuissaan, kunnes päästää viimeisen henkäyksen. 

Tullessaan kylpyhuoneeseen Carrie on silminnähden järkyttynyt ja jähmettyy hetkeksi paikoilleen ennen kuin menee aviomiehensä luokse ja ottaa tämän syleilyyn. 

Sarjan ensimmäisessä jaksossa nähdään Mr. Bigin ja Carrie Bradshaw`n auvoista yhteiseloa. 

Kyseinen kohtaus on kuitenkin kirvoittanut monen sarjan fanin mieltä. On herännyt kysymys siitä, miksi Carrie ei soittanut hätänumeroon, sillä mies oli vielä elossa. 

Avausjakson käänne oli osa luovan tiimin tavoitetta erottaa uusi kausi sen alkuperäisestä Sinkkuelämää-sarjasta.

Ohjelman kehittäjä Michael Patrick King on myöntänyt Vanity Fairin haastattelussa, ettei kukaan olisi halunnut palata sarjaan, jos sen dynamiikka ei olisi muuttunut. 

Tämä tarkoitti sitä, että Mr. Bigin kuolema piti sisällyttää ohjelmaan, joten siksi Carrie ei hankkinut heti apua. 

King ja Mr. Bigin näyttelijä Chris Noth olivat käyneet pitkään keskustelua siitä, miksi kyseinen roolihahmo kuolee. Puhuttuaan Noth oli lopulta ymmärtänyt, että tämä on Carrien juonen kannalta oleellista.

– Kun Chris todella ymmärsi, että se olisi Carrielle hyväksi, hän uhrautui puolestamme ja koska hän rakastaa Sarah Jessica Parkeria niin paljon, King totesi. 

– Minusta on myös mielenkiintoista, että sarjassa päästään seuraamaan 55-vuotiaan sinkun tarinaa, hän jatkoi haastattelussa. 

King ylistää Mr. Bigin merkitystä sarjassa. Hän on sitä mieltä, että ilman karismaattista näyttelijää ei olisi koko sarjaa. 

– En olisi tehnyt koko uutuussarjaa ilman häntä. En olisi tehnyt sitä, ellei Mr. Big olisi kuollut viimeisen viiden minuutin aikana. 

Kohtauksessa nähtiin Peloton-niminen kuntopyörä, jolla roolihahmo ajoi. Monien medioiden mukaan sen osakekurssit laskivat oitis jopa 10 prosenttia, kun sarja tuli ulos ja fanit näkivät karmivan kohtauksen. 

King korostaa, ettei Peloton-kuntopyörällä ole mitään tekemistä sydänkohtauksen kanssa. Hän halusi kyseisen pyörän kohtaukseen näyttääkseen Mr. Bigin olevan osa modernia yhteiskuntaa. 

Lue myös: Sinkkuelämää saa vihdoin jatkoa – miten rakastettu roolihahmo poistetaan sarjasta?

And Just Like That… Uusi jakso HBO Maxilla torstaisin.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
13.12.2021 09:42 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: HBO Max

Seuraa meitä somessa