fbq
suoratoistoRuotsalaistähti Amy Diamond kertoo sarjastaan Thunder in My Heart: "Kaikki yrittävät kovasti, mutta epäonnistuvat usein"
Ruotsalaistähti Amy Diamond kertoo sarjastaan Thunder in My Heart: "Kaikki yrittävät kovasti, mutta epäonnistuvat usein"

Thunder in My Heart -sarja julkaistaan 1. toukokuuta Yle Areenassa. Kahdeksanosaisen ruotsalaissarjan on ideoinut ja käsikirjoittanut laulaja-näyttelijä Amy Diamond, oikealta sukunimeltään Deasismont.

– Aloitin sarjan kirjoittamisen, kun olin samanikäinen kuin hahmot ovat, ja kirjoittamiseen meni melkein kuusi vuotta. Halusin kertoa tarinan ystävyksistä, jotka ovat siinä iässä, että he haluavat välillä huolehtia itse itsestään, ja välillä he haluavat jonkun huolehtivan heistä. Halusin kertoa oman identiteetin löytämisestä sekä rakkaudesta ja ihmissuhteista sinä aikana, Amy Diamond kertoo Katsolle.

Amy ponnahti kuuluisuuteen What’s in It for Me -hitin myötä ollessaan vasta 13-vuotias. Kappaleen virallista musiikkivideota on ladattu Youtubessa yli 1,3 miljoonaa kertaa. Nyt 30-vuotias tähti on tuttu myös muun muassa Valitut-sarjasta (2020) sekä Lukas Moodyssonin Gösta-sarjasta (2019).

Lue myös: Amy Diamond tietää, kuinka unelmista tehdään totta

Sigge antaa fiiliksille vallan

Täynnä tunnetta oleva Thunder in My Heart kertoo nuorista aikuisista ja heidän lähipiiristään. Hahmot ovat haavoittuvia ja epätäydellisiä, aidonoloisia. Amy tulkitsee pääroolissa Sigridiä eli Siggeä, joka on juuri muuttanut omilleen. Rakkauselämä tuottaa päänvaivaa ja pohtimista löytyy menneisyydestäkin.

– Sigge on erittäin impulsiivinen ja suorasanainen. Hän on sellainen ihminen, joka sanoo, mitä mielessä liikkuu, mutta joutuu myöhemmin kohtaamaan sen seuraukset. Sigge on hyvin tunteellinen ja antaa tunteidensa ottaa vallan, Amy kuvailee.

Siggen lähimpiin ystäviin kuuluvaa Samia esittää Snabba Cash-sarjasta tuttu Alexander Abdallah. Antonia ”Toni” (Julia Lyskova) on Siggen bestis, ja hänellä on lämpimät välit myös pikkuveljeensä Benjaminiin.

Lue myös: Uusi Syke-kausi alkaa – nyt mukana toinenkin Putous-tähti

Kasvua koko elämä

Kasvunpaikkoja ilmestyy sarjassa vanhempienkin eteen. Siggen välillä etäisen isän roolissa nähtävä Gustaf Hammarsten on tuttu muun muassa Sjölyckan-sarjan Rillen roolista. Siggen äiti Annika (Helen Sjöholm) käy läpi omaa prosessiaan.

– Sarja on täynnä hahmoja, jotka yrittävät löytää itsensä eri tavoin. Siggen äiti yrittää selvittää kuka on avioeron jälkeen. Kaikki hahmot yrittävät kovasti, mutta epäonnistuvat usein. Saamme seurata heidän aikuistumistaan ja kasvuaan itsenäisiksi ihmisiksi, Amy kuvailee.

Thunder in My Heart -sarjan ensimmäinen kausi on katseltavissa Yle Areenassa 1. toukokuuta alkaen.

01.05.2022 16:15 | Teksti: Elina Korvola | Kuvat: Elisa Viihde Viaplay ja Viaplay Sverige

Seuraa meitä somessa