fbq
suoratoistoKatson haastattelussa huippusuositun Yellowstonen tähti Wes Bentley: "Tulossa on katarsis"
Katson haastattelussa huippusuositun Yellowstonen tähti Wes Bentley: "Tulossa on katarsis"

Taylor Sheridanin luoma Yellowstone on jatkunut tällä kaudella suoraan edellisen lopetuksesta, jossa Duttonin perhe joutui brutaalin hyökkäyksen kohteeksi. 

Yksi sarjan kiinnostavimmista hahmoista on ollut alusta lähtien Wes Bentleyn esittämä Jamie, joka sai selville järkyttävän totuuden perimästään edellisellä kaudella. Voisiko Jamie peräti olla iskun takana katkeroiduttuaan isälleen?

– Jamien tilanne on kauden alussa mysteeri. Emme tietoisesti halua paljastaa hänestä liikaa. On kiinnostavampaa tietää vähän ja pelätä pahinta, Bentley vihjaa Katson haastattelussa.

Bentley toteaa Jamien olevan hyvin hauras ja arvaamaton kaiken kokemansa jälkeen.

– Hän on murtunut mies. Hän ei ole enää vain perheensä hylkimä vaan sen karkottama. Ja jos tietää Duttonien toiminnasta paljon, mutta ei kuulu sen sisäpiiriin, on vaarassa.

Tummat pilvet kerääntyvät

Yellowstone on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista sarjoista, minkä vuoksi sen käänteitä varjellaan vimmaisesti. Myös Bentley joutuu vastaamaan juoneen liittyviin kysymyksiin kieli keskellä suuta. Hän kuitenkin paljastaa Jamien suunnittelevan vastaiskua.

– Hän haluaa osansa, sillä hän on vuosien varrella auttanut tilaa kasvamaan ja elänyt uskossa, että perii aikanaan osan valtakunnasta. Nyt hänellä on omaa valtaa päästyään osavaltion syyttäjäksi ja samalla kasvavaa vihaa isäänsä kohtaan. Tämä tekee hänestä erityisen vaarallisen.

Bentleyn mukaan tulossa on lopullinen taistelu, jolle piirretään rajoja kauden alkupuolella.

– Lupaan, että tapahtumat vyöryvät yli pisteen, josta ei ole enää paluuta. Tulossa on katarsis. Lisäksi kaudella nähdään lisää intensiivisiä kohtauksia Jamien ja hänen biologisen isänsä välillä. Noiden kohtausten esittäminen oli henkisesti todella uuvuttavaa. Onneksi minulla oli vastanäyttelijänä Will Pattonin tasoinen lahjakkuus.

Omat veljet läheisiä

Yellowstone on synkkä muotokuva amerikkalaisesta perheestä ja sen konflikteista. Varsinkin Jamie on saanut osansa vihasta, jota Kelly Reillyn esittämä Beth tuntee veljeään kohtaan.

– Olemme Kellyn kanssa oikeasti erittäin läheisiä ystäviä ja uskallamme siksi mennä pitkälle yhteisissä kohtauksissa. Ensimmäisellä kaudella nähty nyrkkitappelu Bethin ja Jamien välillä oli käänteentekevä draaman kannalta, ja olen ylpeä sen toteutuksesta.

Bentley kertoo olevansa hyvin läheinen myös kolmen veljensä kanssa, mikä auttaa ymmärtämään Jamien tunteita.

– Opimme luottamaan ja tukeutumaan toisiimme jo varhain, kun kiersimme maata metodistisaarnaajavanhempiemme mukana. Pystyin hyödyntämään näitä tunteita sarjassa, eli ymmärrän Jamien tuskan ja kaipauksen perhettään kohtaan.

Bentley muistuttaa, että kaikki on lopulta kiinni hyvästä käsikirjoittamisesta.

– Taylor Sheridan osaa kirjoittaa uskottavasti aidoista, monimutkaisista ihmisistä. Melkein kaikki Duttonit ovat tehneet pahoja asioita, joista heidän on syytä maksaa. Silti moni pitää heidän puoliaan ja toivoo etenkin Jamien voivan lunastaa itsensä. Tämän kaiken saavuttaminen ei ole itsestäänselvää, vaan erittäin lahjakkaan käsikirjoittajan ansiota.

Kahden lännen konflikti

Perhedynamiikan lisäksi Yellowstone käsittelee kiinnostavasti vanhan lännen murrosta. Yksi sarjan suurimmista konflikteista syntyy, kun uudet yritykset ja sijoittajat pyrkivät hyötymään myyttisestä cowboymaailmasta ja sen mahdollisuuksista.

– Kuten monille ulkomaalaisille myös yhdysvaltalaisille villi länsi on edelleen sama kuin sen cowboykulttuuri, joka on ajettu ahtaalle uusien maanomistajien myötä. Myös tosielämässä miljardöörit hankkivat lännestä valtavia alueita, jotka ovat olleet vuosisatoja karjapaimenten ja näiden edustaman vapaan elämäntyylin käytössä.

Bentleyn mukaan sarjan teemat ovat niin isoja, ettei niiden käsittelyä saada valmiiksi tällä kaudella. Näyttelijä paljastaa, että tulossa on vielä kolme kautta.

– Taylor oli visioinut sarjan jo alusta lähtien seitsemän kauden mittaiseksi. Hänellä oli selvä näkemys, miten tarina ja hahmot kehittyvät sen aikana.

Hyvien näyttelijöiden sarja

Yellowstonea pidetään laatunäyttelijöiden sarjana, jossa henkilökehitykseen panostetaan paljon. Bentleyn mukaan tämä johtuu ennen kaikkea Sheridanin omasta taustasta.

– Taylorin tausta näyttelijänä ja ennen kaikkea näyttelijävalmentajana auttavat paljon. Hän on hyvin herkkä havaitsemaan, mitä muut tarvitsevat voidakseen näytellä uskottavasti. Tämä pätee häneen myös ohjaajana. Mikäli ei tunne yhteyttä roolihahmoonsa, hän tekee kaikkensa auttaakseen löytämään sen.

Kevin Costnerin kanssa työskentely on ollut Bentleylle unelmien täyttymys.

– Varttuessani hän oli yksi niistä harvoista tähdistä, jonka uuden elokuvan kävimme heti katsomassa, kun se saapui teattereihin. Hän on edelleen iso tähti, mutta etenkin loistava näyttelijä, elokuvantekijä ja perheenisä. On ilo seurata häntä kuvauksissa ja viettää aikaa hänen kanssaan. Varsinkin baseballin katsominen hänen seurassaan on todella hauskaa!

Yellowstone uusi jakso maanantaisin Paramount+:lla.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
26.11.2021 15:47 | Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: Paramount+

Seuraa meitä somessa