fbq
suoratoistoKatso suosittelee: Netflixin suosikkisarja Clickbait etenee vauhdikkkaasti
Katso suosittelee: Netflixin suosikkisarja Clickbait etenee vauhdikkkaasti

Amerikkalais-australialainen minisarja Clickbait julkaistiin Netflixissä elokuun lopussa. Se on viihtynyt Suomessakin palvelun kymmenen katsotuimman nimikkeen listalla.

Sarja pääsee nopeasti asiaan. Sisarukset Pia ja Nick riitelevät perhepäivällisillä. Seuraavana aamuna Nick on kadonnut. Nettiin ilmestyy video, jossa kidnapattu Nick on pakotettu pitelemään kortteja, jossa hän kertoo olevansa naisten hyväksikäyttäjä ja murhaaja.

Videossa myös kerrotaan, että jos se saa viisi miljoonaa katselua, Nick kuolee. Video lähtee nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa, ja Pia ja muu perhe aloittaa vimmaisen etsinnän poliisin avustuksella. 

Pia (Zoe Kazan) ja Sophie (Betty Gabriel) yrittävät löytää rakkaansa.

Tarinaa kehitellään luovasti

Clickbait olisi voinut jäädä jonkinlaiseksi laimeaksi some-ajan versioksi Kiefer Sutherlandin tähdittämästä 24-sarjasta. Kuolemaa uhmaava tehtävä on suoritettava ennen kuin armonaika loppuu.

Tarina kuitenkin lähtee etenemään kekseliäitä latujaan. Adrian Grenierin (Entourage, Paholainen pukeutuu Pradaan) esittämän Nickin kohtalo on yhteydessä moneen ihmiseen, ja jokainen kahdeksasta osasta kertoo yhden keskeisen hahmon osuuden. Pian lisäksi jaksonsa saa muun muassa Nickin vaimo Sophie ja tapausta uutisoiva reportteri Ben.

Välillä vauhdikasta sarjaa katsoessa tuntuu, että käänteet tapahtuvat liiankin äkkinäisesti. Kokonaisuuden läpi katseleminen kuitenkin kannattaa. Rikosmysteeri laajenee pohdiskeluksi digitaalisen ajan moninaisista vaaroista.

Clickbait on nyt katsottavissa Netflix-palvelussa.

Entourage-sarjasta tuttu Adrian Grenier esittää kaapattua Nickiä.
Artikkeliin liittyvät aiheet:
13.09.2021 14:25 | Teksti: Toni Keränen I Kuvat: Netflix

Seuraa meitä somessa