fbq
suoratoistoHautalehto herää henkiin Kylmä syli -sarjassa – Mikko Leppilampi sai kauan kaipaamansa pääroolin
Hautalehto herää henkiin Kylmä syli -sarjassa – Mikko Leppilampi sai kauan kaipaamansa pääroolin

Christian Rönnbackan menestyskirja Kylmä syli on huippusuositun Antti Hautalehto -dekkarisarjan neljäs osa. Nyt siitä on valmistunut uusi kahdeksanosainen C More -alkuperäissarja. Sarjaa kuvattiin viime talven ja kevään aikana pääkaupunkiseudulla ja Porvoossa. 

Hautalehto: Kylmä syli -uutuussarjan pääosassa, rikoskomisario Antti Hautalehtona nähdään Mikko Leppilampi ja muissa osissa muun muassa Onni Parviainen, Antti Reini, Oona Airola, Iikka Forss, Teijo Eloranta, Marja Salo, Inka Kallén, Konsta Laakso ja Pihla Maalismaa

– Tämä on minulle unelmien täyttymys. Olen ihan aidosti haaveillut yli 10 vuotta, että pääsisin tekemään laatusarjassa kiinnostavan ja monitasoisen pääroolin. Iän ja sen tuoman elämänkokemuksen myötä koen nyt myös olevani ihmisenä valmis tällaiseen rooliin, Mikko Leppilampi iloitsee. 

Leppilammen mukaan Antti Hautalehdon roolihahmossa näyttelijälle on kiitollisinta se, että kirjailija on sen aikojen saatossa jo pureskellut luonteenpiirteineen ja taustoineen niin syväksi, ettei siinä ole yhtään aukkoa tai kysymysmerkkiä, mitä näytellä. 

Lue myös: Mikko Leppilampi kertoo Hautalehto-roolistaan: "Haluan ehdottomasti tehdä itse stunttini"

Taustalla kokeneet tekijämiehet

Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Veli-Pekka Hänninen, joka toimittuaan aikoinaan pastorina löysi uuden kutsumuksen tv-sarjojen ja elokuvien käsikirjoittajana. Laulajanakin kunnostautunut Hänninen muistetaan muun muassa Kylmäverisesti sinun -sarjan tekijänä. Vuonna 2006 julkisuuteen nousi hänen ja Aku Louhimiehen riita Hännisen kirjoittaman Riisuttu mies -elokuvan muutoksista.

Kylmä syli -sarjan ohjauksesta vastaavan Petri Kotwican ansiolistalta löytyvät muun muassa sellaiset elokuvat kuin Musta jää, Rat King ja Henkesi edestä. Kotwica ohjasi jo kymmenen vuotta sitten Ylelle Alamaailma-nimisen rikossarjan. Ennen Hautalehtoa hän teki viime vuonna Elisa Viihde Viaplaylle Makkari -sarjaa. 

Hukkumiskuolemat mietityttävät

Kylmä syli -sarjassa Antti Hautalehto tutkii nuorten miesten hukkumistapauksia, jotka saavat hänet piinaavan epätietoisuuden valtaan. Onko kyse onnettomuuksista vai kenties itsemurhista? Kolmatta vaihtoehtoa Hautalehto ei edes halua ajatella ennen kuin kaikki tosiasiat viittaavat siihen, että asialla on keinoja kaihtamaton murhaaja: sukeltaja, joka kiskoo ihmisiä Porvoonjoen kylmään syliin. 

Mitä pidemmälle tutkinta edistyy, sitä tiiviimmin lonkerot kietoutuvat laitoksen omien poliisien ympärille. Hautalehto löytää itsensä tilanteesta, jossa vain harvaan kollegaan voi luottaa, ja synkkä salaisuus heittää epäilyksen varjon lähimpienkin ystävien päälle. 

Rönnbacka vakuuttui roolivalinnasta

Poliisi- ja vakuutusetsivätaustan omaava Christian Rönnbacka kirjoitti ensimmäisen Hautalehto-dekkarinsa ja samalla esikoisromaaninsa Operaatio Troijalainen vuonna 2012. Nyt filmattava Kylmä syli valmistui vuonna 2015, mutta senkin jälkeen Hautalehto-dekkareita on ilmestynyt tiuhaan tahtiin: sarjan yhdeksäs osa Tulen aika julkaistiin viime kesänä. Kioskikirjailijaksi itseään tituleeraava Rönnbacka kommentoi tulevaa Hautalehto-sarjaa kesällä Radio Rockin Korporaation haastattelussa. Erityisen tyytyväinen hän on Mikko Leppilampeen.

– Voi hyvänen aika sentään! Jo muutaman kohtauksen kuvausten jälkeen kävin sanomassa hänelle, että hän ON Hautalehto. Näin miten hän pamautti tuolloin juuri sulaneeseen Porvoonjokeen muutamaankin otteeseen ilman märkäpukua. Jätkä täyttää fyysisesti Hautalehdon määreet, mutta myös hänestä löytyvä pehmeys puhuttelee minua, Rönnbacka hehkutti.

Lue myös: Kommentti: Hautalehto-sarja on Mikko Leppilammen täysosuma

Hautalehto: Kylmä syli katsottavissa C Morella.

Teksti: Atte Alhainen I Kuvat: C More