fbq
suoratoistoEnsimmäinen suomalainen HBO Max -sarja lupailee suuria
Ensimmäinen suomalainen HBO Max -sarja lupailee suuria

Kuten Katso jo aiemmin kertoi, HBO on julkistanut ensimmäisen jatkuvajuonisen suomalaisen sarjansa. Lokakuussa Suomeen saapuvan HBO Max -suoratoistopalvelun ensimmäisen suomalaisen alkuperäissarjan ovat luoneet Mia Ylönen (Mädät omenat, Tom Of Finland) ja Aleksi Bardy (Teräsleidit, Napapiirin sankarit, Vuosisadan häät). 

Projekti kulkee tällä hetkellä työnimellä ID. Esituotantovaiheessa olevan sarjan näyttelijöitäkään ei ole vielä valittu. Kuudesta jaksosta koostuvan rikossarjan tuottaa Helsinki-filmi.

Poliisi omaksuu villin henkilöllisyyden

Sarjan päähenkilö on poliisietsivä Emma, joka on erikoistunut taideväärennöstapausten tutkimiseen. Hän soluttautuu tukholmalaiseen huutokauppakamariin tutkiakseen yhtiön yhteyksiä pahamaineiseen rahanpesijään, Blankoon.

Emma omaksuu valehenkilöllisyyden, jotta häntä ei tunnistettaisi. Hänestä tulee Annika, äkkipikainen seurapiirikaunotar, joka rakastaa villejä, päihdehuuruisia juhlia ja on monin tavoin viileän rauhallisen, hillityn ja hallitun Emman vastakohta.

Luvassa on toiminnan ja taiteen räjähdys

Sarjan tuotannon on tarkoitus alkaa vuonna 2022. Se jatkaa kesällä 2020 julkaistun, suomalaisista lyhytelokuvista koostuvan Eristyksissä-antologiasarjan jalanjäljissä.

– Me kaikki elämme monien identiteettien ristipaineessa. On työminä, yksityinen minä, unelmiemme sankariminä, menneisyyden haavoittama uhriminä ja onnellinen, täydellistä elämää sosiaalisessa mediassa elämä ihanneminä. Kuka itse olisit, jos voisit olla kuka tahansa?, sarjan toinen luoja Mia Ylönen kyselee ennakkotiedotteessa.

– Haluamme tulevan sarjamme seisovan ylpeänä temaattisten ja tyylillisten HBO-edeltäjiensä rinnalla. Sarjassa tulevat yhdistymään korkeiden panosten trillerin syke ja taideväärennösten visuaalisesti lumoava maailma. Yhdistelmä on ennennäkemätön – toiminnan, tunteen ja taiteen räjähdys, Aleksi Bardy puolestaan kuvailee.

06.10.2021 18:00 | Teksti: Toni Keränen I Kuva: HBO

Seuraa meitä somessa