fbq
suoratoistoEnsi-ilta-arvostelu: Mark Wahlberg tähdittää köyhän miehen Matrixia
Ensi-ilta-arvostelu: Mark Wahlberg tähdittää köyhän miehen Matrixia

INFINITE **

Tieteisrymistely ei lunasta alun lupauksia.

Evan McCauley (Mark Wahlberg) on koko ikänsä kärsinyt mielenterveysongelmista ja oudoista muistikuvista vuosisatojen takaa. Hän saa selville, että kyseessä ovat muistot hänen aiemmilta inkarnaatioiltaan. Mies kuuluu harvinaiseen ihmislajiin, joka muistaa omat aiemmat elämänsä maan päällä.

Näiden Ikuisten keskuudessa on kuitenkin kahta koulukuntaa. Toinen osa haluaisi käyttää kykyään ihmiskunnan kehittämiseen, mutta vastapuolen edustajat ovat lopullisen kyllästyneitä tietoisuuteensa jatkuvasta sielunvaelluksesta. Tämä ryhmä haluaisikin lopettaa kaiken elämän maapallolta, jotta uudelleensyntymän kierre lakkaisi.

D. Eric Maikranzin The Reincarnationist Papers -romaaniin perustuva elokuva sisältää monia kiinnostavia teemoja, ja se lähteekin vetävästi liikkeelle. Vähitellen tarinaan alkaa tulla kuitenkin niin suuria loogisia kömmähdyksiä, että katselukokemus muuttuu vaivaannuttavaksi. Alun lupauksia hienoista toimintajaksoistakaan ei onnistuta täysin lunastamaan.

Moni kriitikko on verrannut Infiniten ylimaallista, kehon ja mielen erillisyyttä korostavaa tarinaa Matrixiin ja Inceptioniin – kuitenkin sitä painottaen, että siinä missä kyseiset Wachowskin sisarusten ja Christopher Nolanin elokuvat onnistuivat naittamaan näyttävää toimintaa uskottavaan filosofiseen pohdiskeluun, Infinite vajoaa köyhän miehen versioksi näistä mestariteoksista.

Infiniten oli tarkoitus saada ensi-iltansa teattereissa jo vuosi sitten, mutta korona pakotti tämänkin elokuvan suoratoistojulkaisuun. Paramount Pictures -emoyhtiö tuo sen markkinoille ympäri maailmaa Paramount+-palvelussa.

Tieteistoiminta. O: Antoine Fuqua. N: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson. (USA 2021). 106 min.

Infinite on katsottavissa Paramount+-palvelussa.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
11.08.2021 15:56 | Teksti: Toni Keränen I Kuva: Paramount+

Seuraa meitä somessa