fbq
suoratoistoBritney Spears -kohudokumentin toinen osa julki tänään – tähden ex-työntekijät avautuvat
Britney Spears -kohudokumentin toinen osa julki tänään – tähden ex-työntekijät avautuvat

Kesäkuun 23. päivä 2021 poptähti Britney Spears puhui ensimmäistä kertaa julkisesti holhousjärjestelystään. Hän piti tunteikkaan puheenvuoron losangelesilaisessa oikeusistuimessa. Uutuusdokumentti Controlling Britney Spears alkaa kuvilla oikeussalin ulkopuolelta, jossa Free Britney -liikkeen kannattajat ovat kerääntyneet kuulemaan, mitä laulajalla on sanottavanaan.

– Olen kertonut maailmalle olevani kunnossa ja onnellinen. Se on vale, Britneyn kuullaan sanovan oikeudenkäynnissä.

Helmikuussa julkaistu Framing Britney Spears nosti Britney Spearsin holhousjärjestelyn taustat laajamittaisesti julkisuuteen. The New York Timesin tuottama dokumentti kertoi, kuinka Jamie Spears päätyi tyttärensä holhoojaksi. Vuonna 2008 oikeudessa määrätty holhoussuhde antoi Britneyn isälle mittavat oikeudet paitsi Britneyn jättiomaisuuteen, myös tämän elämään – mitä laulaja sai tai ei saanut tehdä.

Uutuusdokumentti Controlling Britney Spears sukeltaa syvemmälle holhoussuhteen yksityiskohtiin. Millaiselta tilanne näyttäytyi heille, jotka työskentelivät tiiviisti Britneyn kanssa – jopa välillisenä osana holhoussuhdetta? Dokumentin on ohjannut ensimmäisen osan tapaan Samantha Stark.

Nyt ääneen pääsee muun muassa Britneyn turvallisuustiimissä yhdeksän vuoden ajan työskennellyt Alex Vlasov. Vlasov kuvailee Britneytä vangiksi, ja turvallisuustiimin tehtävän oli toimia vanginvartijoina. Vlasov kertoo myös siitä, kuinka Britneyn puhelinta monitoroitiin ja hänen keskustelujaan nauhoitettiin. 

Toinen Britneyn arkea läheltä nähnyt haastateltava on Tish Yates, joka vastasi Britneyn puvustuksesta vuosien ajan.

– En ole koskaan puhunut siitä, mitä näimme. Allekirjoitimme salassapitosopimukset ja on ollut vaikea tulla julkisuuteen, kun tiedän, että hänen tiimissään on ihmisiä, jotka voivat estää minua ansaitsemasta elantoani. Mutta tässä on kyse ihmisen elämästä,  Yates kertoo.

Controlling Britney Spears mtv-palvelussa ja C Moressa torstaina 30.9. Myös ensimmäinen osa Framing Britney Spears on katsottavissa mtv-palvelussa ja C Moressa.

30.09.2021 09:25 | Kuvat MTV

Seuraa meitä somessa