fbq
suoratoisto90 päivää morsiamena -sarjan tähti tapaa uudella kaudella ensimmäistä kertaa pyörätuolissa olevan tyttöystävänsä – fanit hämmentyivät miehen käytöksestä
90 päivää morsiamena -sarjan tähti tapaa uudella kaudella ensimmäistä kertaa pyörätuolissa olevan tyttöystävänsä – fanit hämmentyivät miehen käytöksestä

Ohjelman viidennellä kaudella on mukana uusia kasvoja. Sarjassa seurataan neljää amerikkalaista, jotka matkustavat ulkomaille kohdatakseen ihastuksena ensimmäistä kertaa kasvokkain. Katsojat pääsevät seuraamaan, kun parit joutuvat kohtaamaan kulttuurillisia eroja, kielimuureja ja muita suhdekiemuroita. 

Lue myös: 90 päivää morsiamena -sarjasta uusi kausi – katso paljastava traileri

Sarjassa seurataan arizonalaisen Calebin, 28,  sekä Pietarista kotoisin olevan Alinan, 27, ensikohtaamista ja yhteistä matkaa. He tapaavat toisensa Turkissa, sillä koronatilanteen vuoksi Caleb ei pysty matkustamaan Venäjälle. 

Ennen ensikohtaamistaan pariskunta on seurustellut puolitoista vuotta. He ovat tunteneet toisensa kuitenkin jo puolet elämästään. 

Caleb ja Alina tutustuivat toisiinsa 13 vuotta sitten sosiaalisessa mediassa. Muutama vuosi myöhemmin yhteydenpito katkesi. Vuosia myöhemmin Caleb oli lähdössä Venäjälle, kun hän etsi uusia tuttavuuksia deittisovelluksen avulla. Alina oli tullut häntä siellä vastaan. Viisumiongelmien vuoksi matka tuolloin kuitenkin tyssäsi. 

Alina matkustaa rakkauden perässä Turkkiin. 

Haasteet

Ennen matkalle lähtöä Alina on huolissaan siitä, miten Caleb suhtautuu hänen pienikokoisuuteensa, hän on noin metrin mittainen. Alinalla on oireyhtymä, joka tunnetaan nimellä diastrofinen dysplasia. Se on synnynnäinen, jossa ominaista on muun muassa lyhyet raajat, kampurajalat ja nivelten epämuodostumat, kertoo Terveyskirjasto

Vaikka Caleb tietääkin asiasta, Alina pohtii, ymmärtääkö tämä, minkälaisia haasteita pienikokoisuus aiheuttaa. 

Alinan ottaa reissulle mukaan ystävänsä Elijahin, jotta hän voi auttaa liikkumisessa. Alina pystyy kävelemään noin viisi minuuttia kerrallaan, muutoin hän käyttää pyörätuolia. 

Caleb ja Alina kohtaavat toisensa kahdestaan lentokentällä. Pariskunta on selvästi hämmentynyt nähdessään toisensa livenä. 

Myöhemmin he purkavat ajatuksiaan kameralle ensikohtaamisestaan. 

– Näytät hyvälle, mutta olet pienempi kuin kuvittelin, Caleb toteaa. 

– Voi ei, onko se mielestäsi outoa? Alina kysyy. 

– Se on erilaista, mies myöntää. 

Alina on ottanut mukaansa Turkkiin ystävänsä Elijahin. 

Caleb on ollut vastuussa hotellihuoneen varaamisesta. Hotelli ei ole pyörätuoliystävällinen, eikä siellä ole hissiä. 

– Yllätyin, kuinka paljon vastuuta minulla on. En ole ikinä buukannut hotellihuonetta ajatellen, onko tämä sopiva pyörätuolille. Tuntuu vähän ylitsepääsemättömälle. 

Myös huoneessa on omat haasteensa. Alina pääsee sängylle ainoastaan tuolin avulla, sillä se on yhtä korkea kuin hän. Nainen demonstroi asiaa Calebille.

– Ei herranisä, mies toteaa hieroen kasvojaan samalla. 

Caleb kuitenkin uskoo, että heidän välisensä kemia palaa takaisin haasteista huolimatta. 

– Tarvitsen vain aikaa sulatella asiaa ja kemia tulee varmasti takaisin, mies pohdiskelee. 

Sarja on jo pidemmällä Yhdysvalloissa ja Calebin käytös on herättänyt fanien keskuudessa paheksuntaa. Fanien mielestä Calebin käytös on epäkohteliasta Alinaa ja hänen toimintahäiriötä kohtaan.

Caleb totesi ohjelmassa, että oudoksui nähdä Alinan luonnossa, sillä oli nähnyt hänet ainoastaan vyötäröstä ylöspäin videochatin kautta. Katsojien mielestä rakastunut henkilö ei puhu noin toisesta. Fanit eivät voineet myöskään ymmärtää sitä, miksi Caleb ei pitänyt, kun Alina päätti ottaa ystävänsä avuksi matkalle. 

90 päivää morsiamena -ensitapaaminen katsottavissa Discovery+ -palvelussa. 

07.01.2022 11:47 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Discovery+

Seuraa meitä somessa