fbq
suoratoisto15-vuotias Tindra ja äiti ovat raskaana yhtä aikaa – uutuussarjassa seurataan neljän suomenruotsalaisen matkaa äideiksi
15-vuotias Tindra ja äiti ovat raskaana yhtä aikaa – uutuussarjassa seurataan neljän suomenruotsalaisen matkaa äideiksi

Yle Areenan uudessa videosarjablogissa seurataan neljän suomenruotsalaisen naisen matkaa äitiyteen. Kameralle he jakavat tuntemuksiaan mullistavasta elämänmuutoksesta ja ajatuksistaan, kun on ensimmäistä kertaa elämässään raskaana. Naiset kuvaavat itseään positiivisesta raskaustestistä siihen hetkeen asti, kun heistä tulee vanhempia. 

Yksi seurattavista on 15-vuotias Tindra. Hän kertoo pääsevänsä peruskoulusta kuukauden tai pari aiemmin ennen kuin hänen esikoisensa syntyy. 

Tindra asuu yhdessä äitinsä ja yhdeksän sisaruksensa kanssa Kemiönsaarella. Myös hänen äitinsä on raskaana.

– On tosi jännää ja hauskaa odottaa yhtä aikaa äidin kanssa, Tindra toteaa kameralle. 

Tindra alkoi epäillä raskautta, kun hänen kuukautisensa olivat olleet myöhässä ja olo oli ollut erilainen. Raskaustesti oli kuin olikin näyttänyt positiivista. 

– Aluksi tuli ihan sekava olo. Tuntui pahalta, ja minua itketti. Kun olin miettinyt hetken asiaa, menin kertomaan äidilleni. Äiti ihmetteli, että mikä minulla oli. Kerroin, että on tapahtunut se, mitä ei olisi saanut tapahtua. Hän totesi, että päätinpä mitä hyvänsä, hän on tukenani. En tiedä, mitä olisin tehnyt ilman äitiäni. 

Tindralle oli itsestäänselvyys, että hän pitää lapsen. Kuitenkin viikkoa myöhemmin hänelle heräsi epäilys siitä, tekeekö oikein. Hän pääsi keskustelemaan neuvolaan tuntemuksistaan ja epävarmuuksistaan. 

– Minua myös hiukan pelotti, mitä ihmiset sanoisivat ja minua katsottaisiin pitkään. Kaikki sellainen sai epäilemään, että teenkö oikein. Päätöshän on minun, enkä saa välittää mitä muut sanovat, vaikka vaikeaa se onkin. 

Sarjassa seurataan Tindran lisäksi pietarsaarelaista Annaa, joka on palannut vaihto-opiskelusta Balilta sormus sormessaan ja on raskaana viikolla 15, sekä Sofiaa sekä hänen avopuolisoaan, jotka haluavat saada taloremonttinsa mahdollisimman pitkälle ennen vauvan syntymää. Ellen puolestaan asuu miehensä kanssa Itävallassa Wienissä, jossa hän synnyttää esikoislapsensa. 

Raskaana Yle Areenassa  maanantaista 17.1. alkaen. Teema & Femillä sunnuntaina 30.1. kello 22.40 alkaen. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
Teksti: Jasmin Vainio I Kuva: Sofia Lindqvist / Parad Media Oy / Yle