fbq

Suomalaisesta sateenkaariväestä dokumenttisarja – nämä julkkikset ovat mukana

Ylen Suomi on queer -dokumenttisarja valottaa Suomen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa ja nykypäivän todellisuutta.

Suomi on queer -dokumenttisarjassa avataan tunnettujen suomalaisten sateenkaari-ihmisten tarinoita sekä historian kokijoiden ja asiantuntijoiden näkökulmia sateenkaari-ihmisten elämästä Suomessa.

Yle Kioskin kuusiosaisessa sarjassa kuullaan joukkoa Suomen queer-historian avainhenkilöitä, kuten tutkijoita, aktivisteja, populaarikulttuurin vaikuttajia, poliitikkoja ja terveydenhuollon ammattilaisia.

Jaksojen kertojina toimivat Ylen nykypäivän queer-ikoneiksi nimittämät Benjamin Peltonen, Yeboyah, Aron Luokkala, Henny Harjusola, Pinja Eskola ja Pehmee-kollektiivin Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi.  

Historian kokemuksista kertovat puolestaan Pirkko Saisio, Marja-Sisko Aalto, Jussi Nissinen, Tiina Miettinen ja Madame IsaDora.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jaksoissa käsitellään sateenkaarihistoriaa aina talvisodasta 2000-luvun mediakulttuuriin. Pääteemoja ovat sateenkaariliikkeen järjestäytyminen ja yhteiskunnalliset muutokset, median rooli sateenkaari-ihmisten elämässä, klubikulttuuri ja aktivismi, terveydenhuollon historia ja perhe.

Tähtijournalisti Louis Theroux saapui Suomeen – tällainen oli ensitapaaminen Ylen toimittajan kanssa

Suomi on queer 11. joulukuuta Yle Areenassa ja 16. joulukuuta alkaen Teema & Femillä.

Seuraa meitä somessa