fbq

Sanna Marin avautuu dokumentissa lapsuudestaan sateenkaariperheessä - näin hän kuvailee suhdetta äitiinsä

Sanna Marin pitää äitiään elämänsä tärkeimpänä henkilönä.

Viisi valittua -dokumenttisarjassa seurataan Sanna Marinin johtaman hallitusviisikon vaiheita. Kolmiosaisessa dokumenttisarjassa päästään tutustumaan naisiin julkikuvan takana.

Suomessa tehtiin poliittista historiaa, kun Sanna Marin valittiin maailman nuorimmaksi pääministeriksi. Hänen ympärilleen muodostui viiden naisministerin ryhmä, joka alkoi johtaa maata eli Marinin lisäksi Anna-Maja Henriksson, Annika Saarikko, Maria Ohisalo ja Li Andersson.

Dokumenttisarjan ensimmäisessä jaksossa Sanna avaa myös nuoruuttaan sateenkaariperheessä. Hänen perheessään ei ollut isää. 

– Olen kasvanut itse sateenkaariperheessä, jossa äidin ja isän sijasta vanhempina on ollut kaksi naista, Sanna kertoo. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sanna kuvailee lapsuutensa olleen hyvä, vaikka lähtökohdat ovat olleet esimerkiksi vaurauden osalta vaatimattomat. Perhetaustastaan hän on kuitenkin ylpeä. Hänen mukaansa perheessä on aina kannustettu toimimaan itse. 

– Koen nykyään, että olen hyvin ylpeä omasta taustastani ja omasta perheestäni. Minulla on aina ollut todella lämmin suhde omaan äitiini, ja me olemme aina tulleet hirveän hyvin toimeen, Sanna kertoo dokumentissa.

Uutuusdokumentti: Erityisesti tähän asiaan Sanna Marin turhautui pääministerikaudellaan

Sannalle äiti on edelleen erittäin läheinen.

– Olen aina kokenut, että hän on minulle se kaikista tärkein ihminen koko maailmassa. Se on ollut sellainen voima, joka on kantanut kaikkien niiden haasteiden ja niiden vaikeuksien yli, joita on sitten muualta yhteiskunnasta on tullut.

Viisi valittua HBO Maxilla. TV5:lla 14. kesäkuuta alkaen keskiviikkoisin klo 21.

Seuraa meitä somessa