fbq
mrs_wilson_bbcc55671b.jpg

Salaisen agentin elämät paljastuvat The Affair -tähden minisarjassa

Menestyssarjoista The Affair ja Luther tuttu Ruth Wilson esittää uudessa minisarjassa hahmoa, jonka hän tuntee hyvin omasta elämästään. Ruthin isoäiti Alison tapasi miehensä Alexanderin toimiessaan konekirjoittajana Englannin tiedustelupalvelulle toisessa maailmansodassa 1940. Arvostettu jännityskirjailija ja tiedustelu-upseeri ”Alec” Wilson oli monen naisen sekä miehen ihailujen kohde, joka eli omien sanojensa mukaan onnettomassa liitossa. Rakastuttuaan kauniiseen konekirjoittajaan Alec hankki avioeron ja perusti perheen 30 vuotta nuoremman Alisonin kanssa. Pariskunta sai kaksi poikaa ja eli onnellisesti yhdessä yli 20 vuotta, kunnes Alec menehtyi sydänkohtaukseen 1963.

Alisonin surutyö saa sarjassa odottamattoman käänteen, kun tämä ovelle ilmestyvä vanhempi nainen Gladys ilmoittaa olevansa Alecin vaimo ja vaatii tämän ruumista hautajaisia varten. Käy ilmi, ettei Alec koskaan hakenutkaan avioeroa, vaan väärensi eropaperit agenttitaitojensa avulla.

Alison joutuu vastahakoisesti luovuttamaan miehensä ruumiin tämän ensimmäiselle vaimolle ja vanhimmalle pojalle Adrianille, joka uhkaa Alisonia oikeustoimilla ellei hän suostu siihen. Kaksinnaimisesta tulisi syyte myös Alisonille, vaikka hän ei tiennytkään miehensä petoksesta. Järkytys syvenee hautajaisissa, kun Alisonin luokse saapuva intialaismies esittää surunvalittelunsa ja kutsuu häntä Dorothyksi. Käy ilmi, että toimiessaan peitetehtävissä Intiassa 1920-luvun lopulla, Alec tutustui Dorothy-nimiseen näyttelijään ja meni tämän kanssa naimisiin. Mutta ei siinä vielä kaikki. Alecilla oli vielä neljäskin vaimo, sairaanhoitajana toiminut Elizabeth, jonka Wilson vei vihille 1950-luvulla.

Varsinkin Britaniassa Alexander Wilson on erittäin tunnettu ja liki myyttinen hahmo, jonka moniavioisuudesta on kirjoitettu lähes yhtä paljon kuin tämän Sir Leonard Wallace -vakoojadekkareista. Kolmiosainen Mrs Wilson perustuu kahteen kirjaan, Tim Crookin kirjoittamaan tietoromaaniin The Secret Lives of a Secret Agent: The Mysterious Life and Times of Alexander Wilson, sekä Alison Wilsonin muistelmateokseen. Käsikirjoituksen teosten pohjalta sovittanut Anna Symon kutsuu Ruth Wilsonin isoäitiä ”intohimoiseksi ja romanttiseksi” ihmiseksi.

– Hän etsi määrätietoisesti jotakuta, johon rakastua. Jotakuta, joka antoi hänen elämälleen merkitystä. Hän löysi tuon kaiken Alecista, joka vei hänet matkalle, jonka määränpäätä ei olisi kukaan kyennyt arvaamaan, Symon toteaa.

Ruth Wilsonille hänen isoisänsä säilyy arvoituksena.

– Britannian tiedustelupalvelu MI5 ei suostu vieläkään julkaisemaan hänen tietojaan. Niinpä emme yli 70 vuoden jälkeenkään pysty varmasti sanomaan olivatko avioliitot solmittu peitetyötä varten vai rakkauden vuoksi. Hän säilyy mysteerimiehenä, Ruth totesi sarjan lehdistötilaisuudessa Lontoossa.

Mrs Wilson TV1:llä klo 23.15 lauantaisin 5. helmikuuta alkaen. Kaikki jaksot myös Areenassa.

Seuraa meitä somessa