fbq
podcastMikko Silvennoinen teki henkilökohtaisen podcastin euroviisuista
Mikko Silvennoinen teki henkilökohtaisen podcastin euroviisuista

Vappupäivänä Yle Areenassa julkaistaan Mikko Silvennoisen uusi podcast, jossa hän avautuu pitkäaikaisesta rakkaudestaan euroviisuihin.

Vappu villeimmillään, viitsisikö sitä pistää podcastin kuuluville? Euroviisuekspertti Mikko Silvennoisen mukaan kannattaisi vaivautua. Hänen viisuaiheinen podcastinsa Mikko Silvennoisen euroviisut julkaistaan tänään Yle Areenassa.

– Kyllä kannattaa, vaikka aihe ei edes kiinnostaisi, koska nyt ovat tuotantoarvot kohdillaan, Mikko lupaa.

Silvennoisen podcastin taustajoukoissa vaikuttavat samat tekijät kuin Antti Holman oopperajuhlissa.

– Tämä ei ole kuten 90% podcasteista, joissa höpötetään löysiä ja puheäänikin kaikuu ärsyttävästi. Minun podcastini on tuotettu todella taitavasti, ja ääniefektit kertovat usein tarinaa enemmän kuin minä itse. Mikko Silvennoisen euroviisut on laadukas, ja takana ovat Ylen parhaat audiotekijät eli Katri Henriksson, Soila Valkama, Jani Orbinski ja Emilia Cronvall, Mikko suitsuttaa.

– Sorry nyt vaan suoruuteni, mutta tämä podcast on tuotannollisesti niin järkälemäisen upea, että se saa suurimman osan muista podcasteista kuulostamaan tekeleiltä. Tämä on taidetta! 

Mikko Silvennoisen euroviisuissa sukelletaan syvälle viisuhuumaan ja viisujen historiaan. Faktojen lisäksi riemukkaalla otteella toteutetussa podcastissa on mukana paljon Mikon henkilökohtaisia muistoja vuosikymmenten varrelta.

– Tämä podcast on henkilökohtaisin mediatyöni ikinä. Yleensä olen toimittajan tai selostajan roolissa, mutta nyt kaivelen oma lapsuuttani ja euroviisujen merkitystä omassa elämässäni. Minua myös ärsyttää viisujen vähättely ja vanhanaikaiset pinttyneet käsitykset, joita nyt ravistelen, Mikko sanoo

– Podcastini antaa työkaluja niille, jotka eivät ole viisuja viime vuosina seuranneet. Se antaa myös keinoja tutustua uusiin ihmisiin. Kuuntelemisen jälkeen voi avata keskustelun luontevasti viisuista, joka on turvallinen smalltalk-aihe urheilun tai sääolojen vaihtoehdoksi, Mikko väittää.

Podcastin erikoisjakso kuullaan suorana lähetyksenä Mikon selostuskopista Rotterdamista.

Luvassa on kuusi jaksoa sekä ekstrajakso suorana Ylelle tänäkin vuonna euroviisut  selostavan Mikon selostuskopista Rotterdamista. Erikoisjakso lähetetään Radio Suomessa torstaina 20.5. klo 19.05, ja se julkaistaan myös Areenassa.

– Suora podcast-jaksoni jännittää minua enemmän kuin varsinaiset viisulähetykset, joista olen jo oppinut nauttimaan. Se on vaan niin ihaninta ikinä! Mikko sanoo.

Silvennoisen toukokuu menee kokonaan viisuillessa. Alankomaihin ja Rotterdamiin hän suuntaa euroviisuja edeltävänä sunnuntaina. Normaalista viisuhulinasta tämä vuosi poikkeaa koronasta johtuen melkoisesti, ja Mikkokin saa poistua hotellistaan vain mennäkseen areenalle selostuskoppiinsa. 

Euroviisut ovat silti aina Mikolle euroviisut.

– Odotan sitä hetkeä, kun viisutunnari käynnistyy, ja kylmät väreet kulkevat kroppani läpi. Siinä hetkessä yritän pystyä puhumaan ääni värisemättä. Sillä hetkellä meitä on monta sataa miljoonaa  katsomassa  yhdessä samaa juttua. Liikutun jo  pelkästä ajatuksesta joka kerta, hän tunnustaa.

Mikko Silvennoisen euroviisut -podcast Yle Areenassa 1.5. alkaen. Yle Radio Suomessa se kuullaan viisuviikolla 17.5. alkaen ma-ke & pe klo 21.17. Livejakso suoraan selostuskopista lähetetään to 20.5. klo 19.00. Podcastin loput jaksot Radio Suomessa euroviisujen finaalipäivänä 22.5. klo 14.30 ja klo 19.00 jälkeen. 19.5. Mikko vastailee yleisön viisuaiheisiin kysymyksiin Päivystävänä toimittajana Ylen verkkosivuilla. 

 

30.04.2021 15:42 | Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Yle Kuvapalvelu & Mona Salminen ja Hans Weckman/Yle Kuvapalvelu

Seuraa meitä somessa