fbq
Clark Bill Skarsgård

Netflixin Clark-sarja kertoo, miten Tukholma-syndrooma sai nimensä – Bill Skarsgård esittää julkkisgangsteria

Termi Tukholma-syndrooma on tuttu useimmille. Sillä tarkoitetaan psykologista tilaa, jossa panttivangiksi joutuneet ihmiset alkavat tuntea sympatiaa kaappaajiaan kohtaan. Termin tarkka alkuperä saattaakin sitten olla harvempien tiedossa. Nimi juontaa Tukholmassa vuonna 1973 tapahtuneesen pankkiryöstöön, jonka takana oli muun muassa elämäntaparikollinen Clark Olofsson.

Clark

Olofssonista tuli ryöstön jälkeen varsinainen julkkis kotimaassaan Ruotsissa. Vankilareissujen lomassa hän jatkoi rikosten tehtailua ja vietti loistokasta elämää muun muassa Välimerellä. Nyt miehen kirjavista vaiheista on tehty kuusiosainen ruotsalainen Netflix-sarja Clark.

Clark Bill Skarsgård

Trainspotting-kirjailija Irvine Welsh teki rikossarjan Crime – haki inspiraatiota Pohjoismaista

Clarkin on ohjannut maineikas musiikkivideomestari Jonas Åkerlund, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Metallican, Madonnan, Lady Gagan ja Rammsteinin kanssa. Hänen pitkistä elokuvistaan muistetaan muun muassa norjalaisen black metalin historiasta kertova Lord of Chaos (2018).

Olofsonin roolissa puolestaan nähdään SE-uudelleenversiointien Pennywise-klovnin roolista tuttu Bill Skarsgård. Kuuluisan Skarsgårdin näyttelijäperheen vesa on näytellyt myös muun muassa elokuvissa Atomic Blonde (2017) ja Deadpool 2 /2018).

Clark Bill Skarsgård

Clark on katsottavissa Netflix-palvelussa.

Seuraa meitä somessa