fbq
Essi Vauras

Miksi toiset rakastuvat aina renttuihin? Näin vastaavat Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat

Suosittu Ensitreffit alttarilla -sarja saa oman spin-offinsa, kun MTV Katsomossa käynnistyy 28.11. Ensitreffit alttarilla 2.0. -sarja. Sen asiantuntijoina nähdään täysin uudet kasvot, seksuaaliterapeutti Essi Vauras ja parisuhdevalmentaja Heikki Harju

Sarjassa parit muuttavat samaan kerrostaloon asumaan, ja lisäksi luvassa on rakkauskorjaamo, jossa parit kokoontuvat ratkomaan yhdessä rakkauselämänsä kipukohtia. 
 
Essi ja Heikki ovat valikoineet parit moniammatillisen tiimin kanssa. Tärkeintä valintaprosessissa on ollut se, että alttarille astelevalla parilla on yhtenevät arvot ja tulevaisuudensuunnitelmat. Tiimi on kuunnellut myös tarkasti, mitä osallistujat suhteeltaan haluavat. 
 
Kaikkea tiimi ei kuitenkaan pysty tekemään. 
 
– Kemiaa ei pysty ennustamaan. Toinen saattaa esimerkiksi tuoksua väärältä, ja jollekin se voi olla kynnyskysymys. Me voimme auttaa siinä, että osallistuja näkisi sen epäkohdan yli, voisi tutustua ihmiseen kokonaisuutena eikä luovuttaa yhden negatiivisen piirteen kohdatessa, Essi toteaa Katsolle. 

Ensitreffit alttarilla uudistuu − kaikki parit asuvat samassa talossa

t
Katso tapasi Ensitreffit alttarilla 2.0. -asiantuntijat MTV:n pressissä. 

Heikin mukaan moni saattaa etsiä kumppania aina tietyn saman kaavan mukaan. Sellaista, jonka haluaa, mutta joka ei ole täysin se, mitä tarvitsee. 
 
– Jos kumppanissa on jotain, josta ei tahdo päästä yli, niin silloin me hyödynnämme asiantuntijuuttamme. Se vaatii valmentamista ja oppia ihmisenä, jotta pystyy menemään niiden haasteiden yli. 

Ensitreffit alttarilla 2.0. -ohjelman asiantuntijoilla on teoria myös siihen, miksi osa rakastuu kerta toisensa jälkeen renttuihin, niin sanottuihin pahoihin poikiin tai tyttöihin. 
 
Heikin mukaan taustalla ovat usein oman henkilöhistorian kokemukset. 

– Se, mitä olemme kokeneet lapsena ja nuorena ihmissuhteissa, niin toistamme helposti samaa kaavaa, koska se tuntuu tutulta ja turvalliselta, vaikka se ei todellisuudessa sitä olisikaan. 

Essi yhtyy Heikin sanoihin. 

– Tuttu ja turvallinen voi olla hyvin turvatonta. Se, mihin ihminen on tottunut, voi olla hyvin myrkyllinen malli. 

Asiantuntijoiden mukaan olisi tärkeää, että opitun kaavan oppisi tuntemaan. 
 
– Menneisyys ei määritä ihmisen tulevaisuutta, mutta pitää olla rohkeutta ja halua tutkailla, mitä voisi oppia omasta historiasta, Essi toteaa. 

Ensitreffit alttarilla: Tekikö Salla ohjelman kovimman peliliikkeen? Tällaista päätöstä raati veikkaa pariskunnille

Ensitreffit alttarilla 2.0. 28.11. alkaen MTV Katsomossa. 

Seuraa meitä somessa