fbq
Marko Paananen

Marko Paananen ei kuuntele remonttitoiveita Remppa vai muutto -ohjelmassa – pariskunta ällistyy nähdessään lopputuloksen

Torstaina (13.10.) Nelosella Remppa vai muutto -jaksossa muutoskohteena on Helsingin Puistolassa sijaitseva paritalo, jossa asuvat pariskunta Maarit ja Janne.

Maarit haaveile muutosta Helsingin ytimeen, kun Janne puolestaan toivoo, että he voisivat jäädä asumaan remontin jälkeen 128 neliön kotiinsa. 

Remppa vai muutto -parilla epärealistiset toiveet: paljon tilaa ja huippusijainti Helsingistä kohtuuhinnalla

Remontilta he toivoisivat, että koti päivitettäisiin kahdelle aikuiselle. Keittiö on myös liian ahdas, joten he toivoisivat avarampaa ja käytännöllisempää keittiötä, toimivaa kodinhoitohuonetta, säilytystilojen järkeistämistä ja rentouttavaa saunaosastoa. Budjettina remontille on 70 000 euroa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Maaritille erityisesti keittiön muutos on tärkeä, sillä kaikki pienkodinkoneet eivät mahdu tällä hetkellä keittiöön, ja esimerkiksi tehosekoitin ja monitoimikone ovat sijoitettuina kodinhoitohuoneeseen, pesuainepurkkien viereen. 

K
Kodinhoitohuoneessa niin kokataan kuni pestään pyykkiä. 

Sisustussuunnittelija Marko Paanasen esitellessä remonttisuunnitelmaansa Maarit ei ole täysin vakuuttunut. Marko on pienentänyt kodinhoitohuonetta, eikä keittiö ole saanut lisää tilaa. 

– Mun järjen mukaan se tila ei lisäänny sillä tavalla, että samoihin tiloihin tehdään enemmän toimintoja, Maarit ihmettelee. 

Maarit toteaakin Markolle, että voittaakseen hänet remontin puolelle vaatisi keittiö enemmän tilaa.

 – Siinä on mulle lisähaastetta. Meillä on kuitenkin budjetissa sen verran tilaa, että se kaikki ei mene tähän, Marko vakuuttaa. 

Markolla näyttää olevan kuitenkin liian valoisat suunnitelmat budjetin suhteen, sillä kesken remontin hän huomaa tarvitsevansa pariskunnalta lisää rahaa. Ilmenee, että ilmanvaihtokone on väärässä paikassa, ja Marko haluaa sen kaapin sisälle eteiseen. Maaritin ja Jannen pitää hakea lisälainaa pankista 10 000 euroa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Janne ja Maarit menevät katsomaan keskeneräistä remonttia kotiinsa Puistolaan. Maarit ei ole tyytyväinen, sillä kodinhoitohuone tuntuu liian kapealta ja keittiössä ei ole tapahtunut yhtikäs mitään. 

– Nyt alkoi jännittämään, Janne toteaa. 

Karvas pettymys Remppa vai muutto -ohjelmassa – Marko Paanasen remontista tuli takkiin yli 40 000 euroa

Kaksi kuukautta myöhemmin Janne ja Maarit pääsevät kurkistamaan vihdoin remontoituun kotiinsa. Maarit on suorastaan häkeltynyt astuessaan sisään. Pariskunta on tyytyväinen näkemäänsä. 

K
t

Hintavan kylpyhuone- ja kodinhoitohuoneremontin vuoksi rahaa ei ole jäänyt tarpeeksi mittavaan keittiöremonttiin. Marko on fiksaillut vanhaan keittiöön uusia ratkaisuja. Keittiötasot on muun muassa vaihdettu, ja ahtautta tuova baaritiski on poistettu. Seinälle on lisätty hyllykköjä, ja tasoja on levennetty. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
K
k

Eteiseen lisättiin kaappitilaa sekä lattia vaihdettiin. Kylpyhuoneeseen asennettiin lisäksi lattialämmitys seinään, johon nojaten voi rentoutua suihkussa japanilaiseen kylpylätyyliin, kuten Marko pariskunnalle kuvasi. 

T
Janne ja Maarit ovat kaiketi tyytyväisiä Marko Paanasen tekemään remonttiin. 

Kiinteistövälittäjä Anne Ramsay paljastaa lopuksi pariskunnan paritalon arvonnousun. Vuonna 2007 he maksoivat asunnosta 368 000 euroa, ja remonttiin heillä meni yhteensä 80 000 euroa. Annen mukaan myyntihinta on nykyisin 500 000 euroa. Hinta on noussut siis yhteensä 52 000 euroa. 

Maarit ja Janne istuvat hieman hämmentyneenä Annen edessä. 

– Mä oisin kyllä odottanut vähän enemmän, Janne toteaa. 

Anne on eri mieltä asiasta. 

– Ihan oikeasti tuo on hyvä arvonnousu ja tuo on vain hinta-arvio, se voi vielä pompata ylöspäin. 

Vaikka Janne ja Maarit ovatkin tyytyväisiä lopulta remonttiin, he päättävät valita muuton. 

Remppa vai muutto torstaisin Ruudussa ja kello 20.00 Nelosella. 

Seuraa meitä somessa