fbq
marko_jantunen_PK_0e04565d6f.jpg

Legendaarisen jääkiekkoilija Marko Jantusen elämästä elokuva - ohjaajana Aleksi Mäkelä

Toiminnallinen elokuva perustuu pääasiassa Jantusesta kertovan menestyskirjan Läpi helvetin muutamaan viimeiseen vuorokauteen Lahdessa vuonna 2015. Menestynyt SM-Liigan ja Eliteserien pelaaja keskittyy nykyään laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa. Hänen Läpi helvetin -luennoillaan on ollut jo yli 100 000 kuulijaa. Jantunen on aktiivisesti mukana elokuvan teossa. 

Marko Jantusen roolissa uutuuselokuvassa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde. Sivurooleista tiedotetaan erikseen.

Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin, Jukka Helle ja Rimbo Salomaa ja sen levittää Nordisk Film. Aleksi Mäkelä, Markus Selin ja Jukka Helle ovat tehneet yhdessä lukuisia suomalaisia menestyselokuvia muun muassa Häjyt, Pahat pojat, Matti, Rööperi ja Olen suomalainen. Aleksi Mäkelä tunnetaan elokuvien lisäksi tv-sarjoista, kuten Roba, Syke ja Kylmäverisesti sinun. Hänen seuraava elokuvansa on Kummeli esittää: Kontio & Parmas, joka tulee elokuvateattereihin maaliskuussa 2022. 

-Mahtavaa, että saamme osan tarinaani elokuvaksi. Hienoa nähdä elämä tietyssä pisteessä elokuvana nyt, kun matkani on jatkunut jo eteenpäin. On mielenkiintoista katsoa sitä tästä hetkestä taaksepäin, Jantunen kertoo.

Jääkiekon SM-liiga Oy on yksi elokuvan pääyhteistyökumppaneista. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo yhteistyön taustoista.

-Jantunen on tietysti kiekkoilija, mutta ennen kaikkea ihminen, joka on tehnyt paljon arvokasta työtä päihdetyön saralla nuorison keskuudessa. On hienoa, että hänen tarinansa kerrotaan nyt vielä laajemmin isolle yleisölle. Meille on tärkeää olla tukemassa tämän viestin leviämistä.

Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa, ensi-iltaan se tulee syyskaudella 2022.

Seuraa meitä somessa