fbq
Kummeli30v_web_Yle_8766c5c0e8.jpg

Kummeli palaa uusilla sketseillä

Tänä vuonna 30 vuoden ikään tullut Kummeli-ryhmä jatkaa pyöreiden juhlintaa vielä syksylläkin. Kesällä merkkipaalun kunniaksi julkaistiin Yle Areenassa Kummeli elää! -podcast-sarja, joka sisälsi asiamuistelujen lisäksi jo uutta Kummeli-sketsihuumoria, mutta lauantaina 30.10. Areenaan tulee ihan oikea, upouusi Kummeli-jakso elävällä kuvalla. Se on samalla paljon kaivattu, puuttuva 50. jakso sketsisarjaan.

 Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen ja Heikki Hela ovat houkutelleen uuden Kummeli-jakson tekemiseen mukaan myös alkuperäisjäsenistöön kuuluvan Olli Keskisen, joka ei enää Kummelin myöhempinä vuosina juurikaan osallistunut ryhmän huumorituotantoihin. Uudessa, erikoispitkässä Kummeli-jaksossa nähdään muun muassa Keskisen juontaja-alter-ego Eero Kakko.

Kummelia on aina ilo tehdä. Toivottavasti ilo välittyy kotikatsomoihin saakka. Parhaimmillaan Kummeli on yhteisöllinen juttu niin katsojille kuin tekijöillekin, Keskinen kommentoi paluutaan Kummeli-maailmaan.

Myös Heikki Silvennoisella on hahmoihin pitkä ja lämmin suhde.

– Kummeli-hahmot ovat pöljiä – tai sitten niiden alla saattaa piilotella jonkinlaista elämänviisautta tai sitten ei. Kummeli-hahmot ovat aika helppoja puvustaa ja maskeerata, koska olemme jo valmiiksi aika hauskannäköisiä heppuja. Mestarikoomikko Pirkka-Pekka Peteliuskin aikoinaan sanoi, että huumorin kanssa kannattaa pitää viuhka auki eikä turhaan jarrutella.

Se toinen Kummeli-Heikki eli Heikki Hela vakuuttaa, että Kummeli-juhlajakson sketsejä on tehty jälleen ihan ”omissa verkkareissa” eli omintakeisella tyylillä, hienostelematta, häikäilemättä, ketään kosiskelematta.

Kummeli-porukan mielestä huumorin maailma ja ihmisten huumorintajukin on pysyväistä lajia. 

–Kehitys kehittyy, ihminen ei! Maailmasta on tullut tämän 30 vuoden aikana teknisesti ja ehkä eettisestikin kehittyneempi, mutta ihminen se vain pysyy aina naurettavana. Vielä riittää aihetta nauruun! Myös me itse ollaan edelleen lapsellisia ja naurettavia! Kummeli-porukka ei ole koskaan yrittänyt miellyttää kaikkia. Maailmanmenoa pitää edelleen kyseenalaistaa, mutta se me ollaan koitettu tehdä lämmöllä, Hela filosofoi. 

Samana päivänä lauantaina kun Kummelin juhlajakso julkaistaan Ye Areenassa, Kummelit ovat vieraina TV1:n suorassa lähetyksessä Elämäni Biisi -ohjelmassa Kummeli-ohjaaja Matti Grönbergillä vahvistettuna. Kummeli 30 v. -juhlajakso esitetään myös TV2:ssa maanantaina 1.11. klo 21.

Seuraa meitä somessa