fbq
Kamppikset_Cmore_a90a13214e.jpg

Konkarinäyttelijät revittelevät sukupolvikomediassa: Kämppikset-sarjassa nuoret ja vanhat muuttavat saman katon alle

Hulvattomassa sukupolvikomediassa Kämppikset seitsemänkymppiset ja teini-ikäiset muuttavat kimppakämppään ja elävät yhdessä kuin viimeistä päivää. Sarjaa tähdittävät muun muassa Pertti Sveholm, Eeva Litmanen, Sinikka Sokka, Jukka-Pekka Palo, Marja Packalén, Kiti Kokkonen ja Thelma Siberg

Draamakomedia kertoo kahden sukupolven asuttamasta kommuunista, joka perustetaan isoon, vanhaan taloon. Seitsemänkymppisen isoisän ja nuoren tyttärentyttären idea yhdessä asumisesta saa alkunsa hätävalheesta, kun mummin yllättävän kuoleman jälkeen molemmat huomaavat haluavansa säilyttää itsenäisyytensä uudessa elämäntilanteessa. Kämppiksiksi isoon kartanoon tulee mukaan joukko isoisän nuoruuden ystäviä sekä tyttärentyttären pikkuveli, poikaystävä ja nuoresta iästään huolimatta kovia kokenut ystävä. 

Sinikka Sokka uudessa tv-sarjassa: Käsittelemme vanhojen ihmisten seksuaalisuutta

Tarina syntyy rakkauden, ystävyyden ja oman näköisen elämän teemoista. Kämppiksissä lempi roihahtaa, vakava sairaus pelottaa, vanhoista haaveista luovutaan ja saadaan uusia mahdollisuuksia unelmien toteuttamiseen. Ikäero ja elämänkokemukset erottavat tiivistä yhteisöä, mutta samalla juuri näistä syntyy koukuttava, huumoria ja tunteita sisältävä kommuunitarina heittäytymisestä omien rajojen yli. 

Isoisää näyttelee Pertti Sveholm ja hänen tyttärentytärtään Thelma Siberg.

– Sarjassa nousee esiin vakavia teemoja liittyen rakkauteen, syntymään ja kuolemaan. Mutta kaikkea kattaa lempeä komedia. Vakavia aiheita ei otetaan tosikkomaisesti, vaan annetaan niiden elää, Sveholm luonnehtii.

Uusi päivä -sarjasta tuttu Thelma Siberg näyttelee Amandaa, joka oman elämänsä sotkettuaan muuttaa pappansa kämppäkaveriksi. 

– Hän on luonnonlapsi ja hetkessä eläjä. Amandalla on todella lämpimät välit pappansa kanssa, ja isossa osassa on myös intohimoinen rakkaustarina, jonka hän sarjassa kokee, Siberg paljastaa.

Uudesta päivästä tuttu Thelma Siberg palaa tv:hen intohimoisessa roolissa

Amandan äitiä Sannaa näyttelee Kiti Kokkonen, joka on Sibergin mukaan herkullinen hahmo.

– Amandalla on äitinsä kanssa haastavat välit. Sanna haluaisi puuttua kaikkeen, mutta Amanda haluaa hoitaa asiat omin päin. Välillä asiat riistäytyvät käsistä. Pappa on kuitenkin aina auttamassa ja ymmärtämässä Amandaa.

Kyseessä on iso rooli Sibergille, jonka mielestä on tuntunut hurjalta päästä työskentelemään niin monen legendaarisen näyttelijäkonkarin kanssa.

– Voi vain ihailla vierestä, kun he ovat niin taitavia. Monet heistä ovat omasta lapsuudesta todella tuttuja, ja olen kuullut heidän äänensä Disney-elokuvista tai Muumeista. Suljen silmät, ja kuuntelen heidän ääniään. Se on niin nostalgista, hän hymyilee.

Eeva Litmanen pohtii ikääntymistä: “Edessä ei ole näköalaa”

Kämppikset C More -suoratoistopalvelussa torstaisin 13.1.2022 alkaen. Sarjaa julkaistaan kaksi jaksoa/viikko. Jaksoja on yhteensä kymmenen. Se nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilla. 

Seuraa meitä somessa