fbq
New_Timo_U_Kerttula_Sami_Kieksi00001_e814e8e9bd.jpg

Katso video: Entinen työntekijä kertoo Peter Nygårdin erikoisista "hemmottelujuhlista"

Discovery+-suoratoistopalvelussa on tänään alkanut uusi kotimainen dokumenttisarja Peter Nygård: Naamion takana. Venla-palkittu dokumentaristi Sami Kieksi on tavannut ja haastatellut neliosaista sarjaa varten Peter Nygårdin suomalaisia pitkäaikaisia ystäviä, yhteistyökumppaneita, entisiä työntekijöitä, ryhmäkanteeseen liittynyttä Saria, toimittajia sekä lukuisia muita Nygårdin elämää läheltä seuranneita henkilöitä.

Suomalaistaustainen kanadalainen vaatemoguli Peter Nygård, 80, vangittiin Kanadassa joulukuussa 2020. Häntä syytetään Yhdysvalloissa mm. seksirikoksista ja ihmiskaupasta. Luovutuskäsittely on yhä kesken, eikä Nygårdia ole siis tuomittu epäillyistä rikoksista. Hän itse kiistää syytteet.

Dokumenttisarjan erittäin kiinnostavassa avausjaksossa haastateltavina ovat Nygårdin pitkäaikainen, hyvä ystävä Aira Samulin, toimittaja Rita Tainola, päätoimittaja Jari Peltomäki ja toimituspäällikkö Anne Pennanen Seiskasta sekä kirjailija ja kuvataiteilija Katariina Souri. Suorinta puhetta kuullaan Nygårdille sekä Los Angelesissa että Bahamalla työskennelleen Timo Uusi-Kerttulan (pääkuvassa) suusta.

Aira Samulin valottaa avausjaksossa Nygårdin varhaisia vaiheita ja kertoo myös hänen mielikuvituksellisen Bahaman-kotinsa, Nygård Cayn, syntyvaiheista. Samulinin on edelleen mahdoton uskoa pahaa ystävästään.

Timo Uusi-Kerttula kertoo, minkälaista vaatemogulille työskenteleminen oli. Työntekijöiden arkea tuntuvat leimanneen pelko, epävarmuus ja työnantajan epäluulo. Uusi-Kerttula muistelee myös Nygårdin sunnuntaisin Los Angelesissa ja Bahamalla järjestämiä “hemmottelujuhlia”, joista osa vieraista sai poistua vasta maanantaiaamuna luvan saatuaan.

Dokumenttisarja Peter Nygård: Naamion takana on kuvattu Suomessa, Yhdysvalloissa ja Bahamalla kevään ja kesän 2021 aikana. Sarjan on Discoverylle tuottanut Solar Republic.

Peter Nygård: Naamion takana discovery+-suoratoistopalvelussa torstaisin 19.8. alkaen. Dokumenttisarja tulee katsottavaksi jakso kerrallaan.

[jwplayer]jbKow33k[/jwplayer]

Seuraa meitä somessa