fbq
alina

Kansainvälistä tunnusta saanut Alina Tomnikov ei halua muuttaa ulkomaille: ”Minulle on tosi tärkeää saada tehdä töitä kotimaassa”

Alina Tomnikov on Suomen kirkkaimpia elokuvatähtiä, joka nähdään pian Berliinin elokuvajuhlien European Shooting Stars -ohjelmassakin.

Helmikuussa Alina osallistuu Berliinissä European Shooting Stars -ohjelmaan yhdeksän muun nousevan näyttelijän kanssa. Matka on mieluisa, sillä Saksa ja Berliini ovat olleet aina lähellä suomalaisnäyttelijän sydäntä.

– Rakastan Berliiniä. Olen sen ja Saksan suhteen täysin subjektiivinen. Tein melkein vuoden verran saksalaisten kanssa työtä Funeral for a Dog -sarjassa, jota tosin kuvattiin ympäri maailmaa. Ennen kaikkea odotan muiden näyttelijöiden tapaamista sekä kokemusten ja vertaisfiilisten jakamista heidän kanssaan, Alina fiilistelee.

Alina Tomnikov sai ison roolin saksalaissarjasta – kuvauksista tuli hyvin erikoinen kokemus

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Alina on nähty isossa roolissa myös venäläisessä epookkisarjassa Ekaterina. Suomessa hänet tunnetaan muun muassa sarjoista Donna, Paratiisi, Syke, Downshiftaajat, Ratamo, Karppi ja Ivalo sekä Rölli-elokuvista. Lisäksi hän oli myös mukana Putouksessa vuonna 2018.

Moni muu suomalainen näyttelijä, jolla on yhtä paljon kokemusta kansainvälisistä rooleista, asuisi jo pysyvästi ulkomailla. Alinalle on kuitenkin tärkeää saada työskennellä Suomessa.

– Olisi ollut varmaan helpompaa tehdä valintoja lähivuosina, jos olisin päättänyt hakeutua vain kansainväliselle uralle. Suomessa on kuitenkin aivan mahtavia tyyppejä, ja minulle on muutenkin tosi tärkeää saada tehdä töitä kotimaassa. Olen tosi ihmisläheinen, ja haaveilen työskentelystä tiettyjen ohjaajien kanssa. Projektit valitsen ennen kaikkea tarinoiden kautta. Minuun vetoavat käsikirjoitukset, jotka herättävät ahaa-elämyksen ja saavat katsomaan tuttuja asioita uudelta kantilta.

alina

Perjantaina 13.1. sai ensi-iltansa Pamela Tolan ohjaama ja Alinan ja Iina Kuustosen tähdittämä elokuva Järjettömän paska idea, jota kuvattiin marraskuisen Oulun pakkasessa. Paratiisi-sarjaa kuvattiin puolestaan Espanjan lämmössä. Alinan oma suosikki-ilmasto löytyy ääripäiden välistä.

– Olen syksy- ja kevätihminen, vaikka talvessakin on puolensa. Äitini on kotoisin Lapista, ja pidän hiihtämisestä. Toisaalta lyhyet hellevaatteet ja pikkuhepeneet eivät ole lainkaan juttuni. Rakastan syksyä ja siihen liittyviä pitkiä housuja, takkeja ja pipoja. Syksy on ilman muuta lempivuodenaikani. Siinä on jotain kaunista ja melankolista – tunne siitä, kun jokin loppuu eikä seuraava ole vielä ehtinyt alkaa. Se on sielunmaisemani.

Pamela Tolan elokuva Järjettömän paska idea herättää ristiriitaisia tunteita – Alina Tomnikov tekee vaikuttavan debyyttipääroolin

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Järjettömän paska idea elokuvateattereissa. Paratiisi-sarja katsottavissa Yle Areenassa.

Seuraa meitä somessa