fbq
reacher_1a3f6828aa.jpg

Jack Reacher tekee sarjadebyyttinsä

Brittiläissyntyisen kirjailijan Lee Childin luoma Jack Reacher on Yhdysvaltain maavoimien entinen sotilaspoliisi ja nykyinen freelance-etsivä, joka viettää kiertolaisen elämää. Ilman puhelinta ja muita älylaitteita liikkuva Reacher saapuu georgialaiseen pikkukaupunkiin, jossa on tapahtunut ensimmäinen murha 20 vuoteen. Yllättäen juuri Reacher joutuu pidätetyksi, kun useat silminnäkijät väittävät tämän olleen murhapaikalla. Pyrkiessään todistamaan syyttömyytensä Reacher paljastaa merkittävän salaliiton, jonka uhriksi hänet on valittu.

Amazon Studiosin tuottaman Reacher-sarjan kahdeksanosainen ykköskausi perustuu Childin esikoisromaaniin ja ensimmäiseen Jack Reacher -dekkariin Tappotahti (Killing Floor) vuodelta 1997. Kirjan on sovittanut käsikirjoitukseksi sarjan showrunner ja executive-tuottaja Nick Santora, joka tunnetaan työstään muun muassa Pako-, Scorpion- ja The Fugitive -sarjojen parissa. Nimiroolissa nähtävän Alan Ritchsonin (Smallville, Titans) lisäksi Reacherissa näyttelevät muun muassa Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Chris Webster, Hugh Thompson, Maxwell Jenkins ja Bruce McGill.

Reacher on aiemmin seikkaillut Tom Cruisen esittämänä kahdessa pitkässä elokuvassa Jack Reacher: Tappajan jäljillä (2012) ja Jack Reacher: Paluu päämajaan (2016), jotka perustuivat Childin kirjasarjan yhdeksänteen ja kahdeksanteentoista osaan. Yhteensä Reacher-dekkareita on julkaistu jo 26 kappaletta, joista viimeisin Better Off Dead ilmestyi lokakuussa 2021.

Seuraa meitä somessa