fbq

Illan elokuva: Samuli Edelmannin tähdittämästä tv-sarjasta tehtiin myös elokuva

Tv-sarjasta tutut näyttelijät ovat sinut rooliensa kanssa.

Tappajan näköinen mies

JÄNNITYS ★★★

Sub 21.00

Viktor Kärppä ajautuu aviokriisiin, kun menneisyys pilkistää seinävillojen välistä. Kiinteistönvälityskeikka Karjalaan tuo eteen vanhan armeijakaverin sekä lapsuudenystävän Julijan, joka lähtee Kärpän mukana Suomeen. Kärpän tietämättä sinne lähtee hänen autossaan muutakin, ja pian Kärppää jahtaavat Supo, venäläisgangsterit ja ehkä vielä joku muukin. Tv-sarjasta tutut näyttelijät ovat sinut rooliensa kanssa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

O: Lauri Nurkse. N: Samuli Edelmann, Maria Ylipää, Martti Suosalo, Ville Haapasalo. (Suomi 2016) 94 min. TV

Matti Rönkä arvostaa dekkareissa tunnelmaa

Valkoinen peura

SEIKKAILU ★★★

TV1 13.20

Poromies Aslakin kaunis Pirita-vaimo saa poppamies Tsalkku-Nillalta lemmenjuomaa, joka muuttaa naisen peuraksi. Kaksi poromiestä kuolee peuran käsittelyssä, ja ihmiset alkavat vaatia elukan päätä vadille. Lopulta Pirita pakenee etelästä tullutta metsänhoitajaa sekä keihäillä aseistautuneita lappalaisia. Vain tunnin mittainen elokuva palkittiin Amerikassa Golden Globella ja Cannesissa parhaana taruaiheisena elokuvana.

O: Erik Blomberg. N: Mirjami Kuosmanen, Kalervo Nissilä, Åke Lindman. (Suomi 1952). 66 min. TV

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Baywatch

TOIMINTAKOMEDIA ★★

Hero 21.00

Seth Gordonin ohjaama Baywatch-elokuva jatkaa maailman suosituimpiin lukeutuvan televisiosarjan tarinaa, joskin uudet rantavahdit pelastavat ihmisiä Floridassa eivätkä Kaliforniassa. Quantico-sarjan päätähti Priyanka Chopra näyttelee elokuvan pääkonnaa, jonka pyörittämän huumebisneksen urheat rantavahdit yrittävät pysäyttää.

O: Seth Gordon. N: Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario. (USA 2017). 116 min. AA

Iron Sky: The Coming Race

TOIMINTAKOMEDIA ★★

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

TV2 22.45

Iron Sky -jatko-osa alkaa kuusta parikymmentä vuotta ensimmäisen osan tapahtumien jälkeen. Natsien Kuun tukikohdasta on ydinsodan jälkeen tullut ihmiskunnan viimeinen turvapaikka, mutta tuho on ajan kysymys sielläkin. Raunioitetun Maan sisuksista saattaa silti löytyä pelastus ihmiskunnalle. Tyylilajina on toki parodia, mutta meno on siihenkin nähden päätöntä. Iron Sky -elokuvat toimivatkin enemmän konseptinsa tasolla kuin valmiina lopputuloksina.

O: Timo Vuorensola. N: Lara Rossi, Tom Green, Udo Kier. (Suomi/Saksa/Belgia 2019). 94 min. TK

Pientä säätöä

KOMEDIA ★★★

TV5 0.50

Nancy Meyersin kirjoittama ja ohjaama komedia on sikäli harvinainen Hollywood-tuotanto, että sen kohdeyleisö on ohittanut kauan sitten ostari-iän. Näyttelijäkaartikin on varttunutta mutta sitäkin nimekkäämpää. Meryl Streep ja Alec Baldwin näyttelevät eronneita, joiden lempi leimahtaa uudelleen pojan valmistujaisissa. Steve Martin taas on arkkitehti, joka täydentää romanttisen kolmiodraaman.

O: Nancy Meyers. N: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin, John Krasinski, Lake Bell. (It’s Complicated, USA 2009). 120 min. TV

Seuraa meitä somessa