fbq

Illan elokuva: Ohjaajalegenda Ridley Scott tarttui rakastettua hirviötä hännästä ja viskasi sen päin katsojaa

Elokuvan pääpaino on kylmäävän tehokkaassa ja roiskeisessa tieteiskauhussa.

Alien: Covenant

TIETEISELOKUVA ★★★★

Sub 21.00

Flirttailtuaan Alien-mytologian mahdollisuuksilla scifitrillerissä Prometheus (2012), Ridley Scott tarttuu viitisen vuotta myöhemmin rakastettua hirviötä hännästä ja viskasi sen kaikessa visvaisuudessaan päin katsojaa. Lopputulos Alien: Covenant on 20-prosenttisesti Prometheusta ja 80-prosenttisesti Alienia. Tarinassa siirtokunta-alus Covenantin miehistö joutuu kauhujen kitaan poikettuaan alkuperäiseltä reitiltään syrjäiselle planeetalle. Pääpaino on kylmäävän tehokkaassa ja roiskeisessa tieteiskauhussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

O: Ridley Scott. N: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Danny McBride. (USA/Britannia 2017). 122 min. TR

Andromeda uhkaa

TIETEISELOKUVA ★★★★

Teema & Fem 21.45

Michael Crichtonin romaaniin perustuvassa elokuvassa Uuteen Meksikoon putoaa avaruusalus. Se tuo mukanaan tappavan viruksen, joka surmaa lähes kaikki viereisen pikkukaupungin asukkaat. Alus kuljetetaan salaiseen laboratorioon, jossa joukko tiedemiehiä yrittää aikaa vastaan taistellen selvittää viruksen olemuksen. Heidän tietämättään laboratoriossa on myös itsetuhomekanismi, jonka on määrä laueta, jos tiedemiehet epäonnistuvat.

O: Robert Wise. N: Arthur Hill, David Wayne, James Olson, Kate Reid. (The Andromeda Strain, USA 1971). 125 min. TV

Voi veljet, mikä päivä!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

KOMEDIA ★★

TV1 13.20

Lääkäri suosittelee johtaja Emil Rantamolle hermolepoa ja tämä suunnittelee lähtevänsä Aulangolle hurvittelemaan. Hän joutuu kuitenkin perheensä kesähuvilalle, jossa mielenrauhaa häiritsevät saksofonia töräyttelevä vävypoika, koulunkäynnin keskeyttämisellä uhkaileva poika ja siivoamaan komentava vaimo. Myös povaava mustalaisnainen ja pojan appiukkoehdokas saapuvat paikalle. Kevyt komedia on aikamoinen sekasotku.

O: Sakari Jurkka, Veikko Itkonen. N: Eemeli, Teija Sopanen, Sakari Jurkka, Antti Litja. (Suomi 1961). 72 min. TV

Morsiusneidot

KOMEDIA ★★★★

Liv 21.00

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Annie ja Lillian ovat olleet toistensa parhaat ystävät lapsesta saakka. Niinpä kun Lillian ilmoittaa menevänsä naimisiin, on selvää, että juuri Anniesta tulee lähin morsiusneito. Valitettavasti Annien oma elämä on täydessä kaaoksessa. Juuri kun Annie on varma, ettei tilanne voi muuttua huonommaksi, kuvioihin ilmestyy Lillianin sulhasen pomon vaimo Helen, joka haluaa ottaa pääkaason tehtävät haltuunsa hinnalla millä hyvänsä. Morsiusneidot on hysteerinen, särmikäs ja osin hätkähdyttävän ronski komedia.

O: Paul Feig. N: Kristen Wiig, Rose Byrne, Maya Rudolph. (Bridesmaids, USA 2011). 125 min. TR

The Wedding Singer

KOMEDIA ★★★★

TV5 22.00

Vuoteen 1985 sijoittuva mukava komedia kertoo ex-rocklaulaja Robertista, joka ansaitsee elantonsa hääjuhlien yleisviihdyttäjänä. Eräänä iltana Robert rakastuu sievään tarjoilijattareen, joka suunnittelee häitä todellisen mäntin kanssa. 1980-luvun muoti-ilmiöt naurattavat. Käsikirjoituksesta vastaa Adam Sandlerin vanha yhteistyökumppani Tim Herlihy (Happy Gilmore, Juomahemmo, Big Daddy, Herra Deeds, Iltasatuja).

O: Frank Coraci. N: Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor, Allen Covert. (The Wedding Singer, USA 1998). 93 min. TV

Seuraa meitä somessa