fbq

Illan elokuva: Arnold Schwarzeneggerin epäonninen elokuva on lajityypissään toimivaa trilleriviihdettä

Elokuvan oli määrä tulla teattereihin Yhdysvalloissa lokakuussa 2001, mutta sen ensi-ilta siirrettiin helmikuulle 9/11-iskujen vuoksi.

Sivulliset Uhrit

TOIMINTA ★★★

MTV3 23.35

Palomies Gordon Brewer menettää vaimonsa ja lapsensa terrori-iskussa ja päättää kostaa hinnalla millä hyvänsä. Teon takana on pelätty kapinallisjohtaja, jonka jahtaaminen johdattaa Brewerin Kolumbiaan. Elokuvan oli määrä tulla teattereihin Yhdysvalloissa lokakuussa 2001, mutta sen ensi-ilta siirrettiin helmikuulle 9/11-iskujen vuoksi. Samalla koko alkuperäinen mainoskampanja hyllytettiin. Epäonninen elokuva on lajityypissään toimivaa trilleriviihdettä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

O: Andrew Davis. N: Arnold Schwarzenegger, Francesca Neri. (Collateral Damage, USA 2002). 104 min. TR

Ratkaisun päivät

DRAAMA ★★

TV1 13.15

Majuri Hartti ampuu jatkosodassa käskyjään uhmanneen vänrikki Lepistön. Taistelussa haavoittunut Hartti tapaa myöhemmin sotasairaalassa hoitajana työskentelevän Lepistön lesken Leenan ja he ihastuvat. Tilanne muuttuu, kun leski saa tietää majurin teosta. Harttia syytetään pian myös asekätkennästä ja sotavankien pahoinpitelystä. Elokuva perustuu Juhani Konkan romaaniin.

O: Hannu Leminen. N: Tauno Palo, Ansa Ikonen. (Suomi 1956). 92 min. TV

Kummeli kultakuume

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

KOMEDIA ★★★

Sub 21.00

Erinomaisen komediasarjan tekijät alkoivat kunnolla hallita elokuvan mittaista kerrontaa vasta vuoden 2006 Jackpotissa. Nyt nähtävässä Kultakuumeessa alettiin kuitenkin jo päästä eroon ykkösosan Kummeli Storiesin sketsimäisyydestä. Mielisairaalan potilas Elmeri Hautamäki karkaa homohoitaja Janne-Petteri Bromanin kanssa Lappiin etsimään kultakätköä. Sattuman kautta matkaseuraksi tulee kaksi sekopäätä, Dille ja Jönssi.

O: Matti Grönberg. N: Heikki Silvennoinen, Heikki Hela, Heikki Vihinen, Timo Kahilainen. (Suomi 1997). 96 min. TK

Jurassic World: Kaatunut valtakunta

SEIKKAILU ★★★

TV5 21.00

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tarina alkaa kolme vuotta edellisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Tuolloin Jurassic World -teemapuisto tuhoutui, ja nyt dinosaurukset elävät villeinä tutulla Isla Nublar -saarella. Claire ja Owen haluavat palata saarelle, koska siellä oleva tulivuori on vaarassa purkautua. Dinosaurukset pitää saada pelastettua. Pelastusoperaatio alkaa kuitenkin mennä pieleen, kun rahakirstujen omistajat alkavat sekoittaa kuvioita.

O: J.A. Bayona. N: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt. (USA 2018). 128 min. TK

Blondin kosto 2

KOMEDIA ★★★

Liv 21.00

Jatko-osassa blondi saa vastaansa Washingtonin byrokratian ja korruption. Elle ajaa pääkaupungissa lakia, jolla kiellettäisiin kosmetiikkateollisuuden eläinkokeet. Demokratian rappio paljastuu kongressiedustaja Victoria Ruddin kyynisessä esikunnassa. Elokuva viittaa Frank Capran populistiseen Mr. Smith lähtee Washingtoniin -leffaan vuodelta 1939. Sen lopussa James Stewart paasasi amerikkalaisille kansanedustajille.

O: Charles Herman-Wurmfeld. N: Reese Witherspoon, Sally Field, Regina King. (Legally Blonde 2: Red, White and Blonde, USA 2003). 91 min. TV

Wind River

JÄNNITYSDRAAMA ★★★★

Hero 21.45

Wyomingin intiaanireservaatissa tapahtunut nuoren naisen raiskausmurha tuo paikalle kokemattoman FBI-agentin Jane Bannerin. Ruumiin löytänyt metsästäjä Cory Lambert on menettänyt kolme vuotta aiemmin oman puoliverisen tyttärensä ja ryhtyy auttamaan tutkimuksissa. Wind River on Hell or High Waterin ja Sicario-trilogian käsikirjoittaneen Taylor Sheridanin väkevä ohjaustyö, joka palkittiin Cannesissa. Psykologinen trilleridraama ottaa vahvasti kantaa Amerikan alkuperäisväestön tilanteeseen.

O: Taylor Sheridan. N: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Graham Green. (USA 2017). 107 min. TR

Nuori viha

REALISMI ★★★★

Teema & Fem 21.00

Elokuvaklassikko Nuori Viha käynnisti brittielokuvien realistisen aallon. Draamaelokuvan keskiössä on älykäs ja koulutettu työväenluokkaan kuuluva nuori mies Jimmy Porter ja hänen yhtä pätevä, mutta välinpitämätön vaimonsa Alison. He asuvat Lontoossa pienessä yksiössä yhdessä vuokralaisen Cliff Lewisin kanssa. Cliff pyrkii pitämään rauhaa yllä töykeästä ja huonokäytöksisestä Jimmystä huolimatta. Pakka sekoittuu kun yksiöön muuttaa Alisonin ystävätär Helena Charles. Kinoklassikko on ennen kaikkea nuoren miehen kapina elämäänsä, avioliittoansa ja lähes kaikkea muutakin vastaan. Elokuva pohjautuu John Osbornen saman nimiseen näytelmään vuodelta 1956.

O: Tony Richardson N: Richard Burton, Claire Bloom, Mary Ure, Donald Pleasence. (Look Back in Anger, Britannia 1959). 95 min. EKA

Seuraa meitä somessa