fbq

Illan elokuva: Aleksi Mäkelän paras elokuva on hyytävän dokumentaarinen

Mäkelä piirtää näyttelijöineen hätkähdyttävän kuvan erään pohjalaisen miestyypin psyykestä ja taipumuksesta patologiseen väkivaltaan.

Häjyt

DRAAMA ★★★★

Sub 21.00

Aleksi Mäkelän paras elokuva on moderni puukko- junkkaridraama, jossa viisi vuotta pankkiryöstöstä lusineet Antti Karhu ja Jussi Murikka palaavat kotikulmilleen Pohjanmaalle. Häjyjen paluu synnyttää levottomuutta, etenkin nimismieheksi nousseessa ex-rikostoverissa. Mäkelä piirtää näyttelijöineen hätkähdyttävän kuvan erään pohjalaisen miestyypin psyykestä ja taipumuksesta patologiseen väkivaltaan. Vaikka Häjyt onkin viihdettä, on se myös hyytävän dokumentaarinen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

O: Aleksi Mäkelä. N: Juha Veijonen, Samuli Edelmann, Teemu Lehtilä. (Suomi 1999). 99 min. TR

Kartanon naiset

DRAAMA ★★

TV1 13.20

Barbiksi kutsuttu kartanon nuori emäntä joutuu luopumaan avioliittohaaveistaan rakastettunsa kanssa vanhan sukuvihan vuoksi. Myöhemmin hänet vie vihille sotilasuraa tekevä Kaplas, joka taistelee niin talvi- kuin jatkosodassakin. Aikalaiskritiikki ei kohdellut Kartanon naisia lempeästi. Sen koettiin turhaan yrittävän herättää myötätuntoa yhteiskunnan parempiosaisia kohtaan. Näyttelijäntyö sai kuitenkin kauttaaltaan kiitosta.

O: Ilmari Unho. N: Hilkka Helinä, Salli Karuna, Joel Rinne, Eine Laine, Ruth Snellman. (Suomi 1944). 84 min. TV

Rocketman

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

DRAAMA ★★★

Hero 21.00

Maailman kuuluisimpiin poprock-artisteihin kuuluva Elton John (s. 1947) rahoitti itse elämästään kertovaa Rocketman-leffaa. Tämä näkyy niin hyvässä kuin pahassa. Elokuvassa kuullaan ja nähdään Johnin klassikkokappaleita näyttävästi uudelleentulkittuina. Toisaalta Rocketman etenee ennalta-arvattavana itseterapiasessiona, joka jättää hymistelevän jälkimaun. Elton John on ainutlaatuinen esiintyjä, minkä ansiosta myös itse elokuvalta oli lupa odottaa enemmän kerronnallisesti.

O: Dexter Fletcher. N: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden. (Britannia/Yhdysvallat 2019). 121 min. TR

Amanda Knox: Murder on Trial In Italy

DRAAMA ★★

Ava 21.30

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tositapahtumiin pohjautuva draamelokuva kertoo Amanda Foxista (Hayden Panettiere), yhdysvaltalaisesta opiskelijatytöstä, joka syytetään brittiläisen kämppiksensä Meredithin murhasta Italiassa. Oikeudenkäynnissä hän yrittää todistaa syyttömyytensä korruptoitunutta järjestelmää ja ennakkoluuloja vastaan.

O: Robert Dornhelm. N: Hayden Panettiere, Marcia Gay Harden, Vincent Riotta. (USA 2011). 120 min. PL

Lomaterapiaa

KOMEDIA ★★

TV5 22.05

Neljä chicagolaista pariskuntaa lähtee terapialomalle etelän aurinkoon. Herra Marcelin johtamalla saarella ei oteta aurinkoa vaan istutaan terapiassa, uidaan haiden seassa ja harjoitetaan häiritsevän intiimiä joogaa. Kuriin kyllästyneet lomalaiset päättävät karata saaren itäosaan, joka on pyhitetty bailaaville sinkuille. Lopulta parisuhteet elpyvät, mutta sekään ei ilahduta katsojaa.

O: Peter Billingsley. N: Vince Vaughn, Jason Bateman, Malin Åkerman, Jon Favreau. (Couples Retreat, USA 2009). 109 min. TV

Seuraa meitä somessa