fbq
David Holmes: The Boy Who Lived
Daniel Radcliffe

Harry Potterin sijaisnäyttelijä oli kuolla elokuvan harjoituksissa – pieleen mennyt stuntkohtaus halvaannutti nuorukaisen

David Holmes: The Boy Who Lived -dokumentti kertoo Harry Potter -elokuvan kuvauksissa halvantuneen miehen tarinan.

David Holmes: The Boy Who Lived -dokumentti kertoo HBO Maxilla Harry Potter -elokuvien sijaisnäyttelijän loukkaantumisesta elokuvan harjoituksissa ja sen jälkeisestä ajasta.

Brittiläinen sijaisnäyttelijä David Holmes rakasti työtään sijaisnäyttelijänä, vaikka siihen sisältyi vaaratilanteita ja riskejä.

– Sijaisnäyttelijänä oleminen on maailman paras ammatti. Siinä haastaa itsensä jatkuvasti, pääsee koko ajan äärirajoille ja riskeeraa kaiken, David kertoo dokumentissa.

Nykyisin 41-vuotias David toimi Daniel Radcliffen sijaisnäyttelijänä kuuden ensimmäisen Harry Potter -elokuvan ajan. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tunnen eläväni silloin, kun melkein kuolen, David kuvailee.

Seitsemännen Potter-elokuvan harjoituksissa vuonna 2009 stunttinäyttelijä kuitenkin halvaantui miltei kokonaan. Hänen vasen kätensä toimii edelleen. HBO Maxin dokumentti kertoo tuosta kohtalokkaasta onnettomuudesta yksityiskohtaisesti.

Onnettomuuspäivänä David kiinnitettiin valjailla vaijeriin, ja tarkoituksena oli nykäistä stunttinäyttelijä napakasti taaksepäin. Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 -elokuvassa Harry lentää seinän läpi taistelukohtauksessa. 

Useasti harjoiteltu kohtaus epäonnistui, sillä vaijeri riuhtaisi Davidin liian kovaa, minkä johdosta hän meni kasaan. Hänen rintansa osui hänen nenäänsä, ja hänen niskansa murtui.

Harry Potter -elokuvista esitetään ennennäkemätöntä stuntmateriaalia.
Harry Potter -elokuvista esitetään ennennäkemätöntä stuntmateriaalia.

– Olin täysin tajuissani koko ajan, stunttinäyttelijä kertoo.

David kiidätettiin sairaalaan, jossa hänet leikattiin pikimmiten. Leikkauksesta huolimatta hän halvaantui pysyvästi. Tuota päivää on seurannut lukuisia muita leikkauksia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Halvaantumisesta huolimatta mies on pysynyt positiivisena, hän näet päätti tapahtuneen jälkeen, ettei syytä ketään onnettomuudestaan. Hän kokee, että potkujen hankkiminen stunt-kohtauksen suunnittelijoille ei olisi muuttanut mitään.

– Olin joka tapauksessa halvaantunut, David sanoo.

– Kyse oli useista virheistä, jotka johtivat halvaantumiseeni, hän jatkaa.

David halusi keskittyä pysymään optimistisena negatiivisuuden sijaan.

– Suhtaudun negatiivisiin tunteisiin vieläkin allergisen reaktion tavoin ja työnnän ne pois mielestäni, hän kertoo dokumentissa.

Davidin lisäksi dokumentissa ääneen pääsevät miehen läheiset ystävät sekä hänen kanssaan työskennelleitä henkilöitä. Haastattelujen lisäksi mukana on arkistomateriaalia.

David Holmes: The Boy Who Lived
David ja Daniel ystävystyivät jo ensimmäisen Potter-elokuvan kuvauksissa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vaikka David ei syytä ketään onnettomuudestaan Potter-elokuvien stunt-koordinaattori Greg Powell potee tapahtuneesta edelleen syyllisyyttä.

– Tarkoitan tämän hyvällä, mutta toivon, etten olisi koskaan tavannut häntä. Hän ei olisi tässä tilassa, ellei hän olisi tavannut minua, Greg sanoo.

Dokumentissa nähdään tietenkin myös itse Harry Potter eli Daniel Radcliffe. Daniel ja David ystävystyivät jo ensimmäisen elokuvan aikana. Daniel kuvailee Davidia siistiksi isoveljeksi.

– Ihmiset haluavat ajatella, että lapsinäyttelijöistä tuli kuvauksissa keskenään parhaita kavereita, mutta kaikki läheisimmät minulle olivat työryhmän jäseniä, Daniel sanoo.

Huomasitko? Harry Potter -tähti sai potkut elokuvasarjasta rikostuomion vuoksi

David Holmes: The Boy Who Lived HBO Max -suoratoistopalvelussa.

Seuraa meitä somessa