fbq
Suomen_kaunein_MTV_2ef6b12056.jpg

Hanna Sumari tietää, mitä odottaa kymppitonnin kesämökiltä

Ohjelmaan on valittu 30 persoonallista vapaa-ajan viettopaikkaa. Esittelyyn pääsee niin perinteisiä ja upeasti entisöityjä mummonmökkejä kuin näyttäviä ja kauniisti sisustettuja uudiskokonaisuuksia. Joukossa on sekä sähköttömiä pikkumökkejä metsän keskellä että modernin loma-asumisen vaatimukset täyttäviä vapaa-ajan huviloita veden äärellä.

Ohjelman tuomareina nähdään tutut asumisen ammattilaiset: toimittaja Hanna Sumari, sisustusarkkitehti Tero Pennanen ja arkkitehti Sini Rainio. He tutkailevat kesäpaikkoja eri kanteilta ennen kuin pisteet laitetaan jakoon. 

Juontaja Hanna Sumarille hyvässä mökissä toimivuus on ykkösasia, ja muut jutut – kuten hyvä maku – tulevat sen jälkeen.

– Tyylien suhteen olen kaikkiruokainen, jos lopputulos on kaunis. Persoonallinen ote on sitten se mauste, jolla mun sydämen saa läpättämään. Aitous näkyy yhtä hyvin kuin kulissimaisuus. Katsomme, kuinka mökki sijoittuu tontille ja ottaa huomioon maiseman, ja kiinnitämme huomiota arkkitehtuuriin, Hanna sanoo.

Tässä ovat Suomen surkein kuski -ohjelman kisaajat – auton rattiin hyppäävät myös julkkikset

Viihtyisän kesäpaikasta tekee Hannan mielestä sisustus ja kodikkuus.

– Mökille sopivat luonnonmateriaalit ja se, että lopputuloksen erottaa kaupunkikodista, vaikka kysymyksessä olisikin kakkoskoti. Mökillä syke laskee, eikä tarvitse suorittaa mitään. Sen pitäisi näkyä jollain tavalla, hän tuumaa.

Kymmenessä jaksossa jokaisessa esitellään kolme kaunista kesämökkiä, joista tuomarit valitsevat yhden jatkoon. Finaaliin tuomariäänillä etenee kymmenen ihastuttavaa kesäpaikkaa, joista yleisöäänestyksellä valitaan Suomen kauneimman kodin -tittelin saava kesämökki. Äänestystulokset ja voittaja julkistetaan kauden päätteeksi finaalijaksossa 13.6. Voittaja saa palkinnoksi 10 000 euroa omien mökki- ja sisustushaaveiden toteuttamiseen.

Näin Hotel Swan Helsinkiä päivitettiin toiselle kaudelle: mukaan tuotiin myös umpihullu erotomaani

Suomen kaunein koti: Kesämökit MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.00.

Seuraa meitä somessa