fbq
haastatteluTuija Pehkosen äitiysloma jäi yrittäjänä lyhyeksi: "Lapsen saamisen ei tarvitse muuttaa asioita"
Tuija Pehkosen äitiysloma jäi yrittäjänä lyhyeksi: "Lapsen saamisen ei tarvitse muuttaa asioita"

Juontaja-toimittaja Tuija Pehkonen nähdään ruudussa parhaillaan MTV3-kanavan Kenen kotona? -ohjelmassa. Vuoden alussa PodMe-palvelussa starttasi myös Tuijan uusi Laput silmiltä -podcast. Hän kertoo työstäneensä sitä intohimoisesti koko syksyn.

– Se on dokumentaarinen mutta myös viihdyttävä podi. Jokaisessa jaksossa pääsen avaamaan paitsi omaa, toivottavasti myös kuulijan ymmärrystä erilaisista ilmiöistä, hän kertoo.

Podcastissa kuullaan aiheita asunnottomuudesta ja someahdistuksesta seksityön kautta botox-pistoksiin sekä kulttuuriseen omimiseen.

– Teemoihin sukelletaan tosi syvälle, ja laitan peliin myös omaa arvomaailmaani, pelkojani ja olettamuksiani. Lähden rohkeasti tutkimaan ilmiöitä, ja yritän ymmärtää niitä paremmin.

Lue myös: Tuija Pehkonen palaa tuntemattomien koteihin - asuntoja kuin satukirjoista

Työn lisäksi Tuijan elämässä isossa osassa on oma perhe. Hänen ja lumilautailija-juontaja Eero Ettalan elämä mullistui syyskuussa 2020, kun he saivat esikoisensa.

– Tämä on tosi uudenlainen elämänvaihe. Minusta äitiys on ihan maailman parasta! Kuten kaikissa pikkulapsiperheissä, meilläkin on kuitenkin valvottuja öitä, Tuija toteaa.

– Kaikki on kuitenkin mennyt tosi hyvin, ja nautin tästä aivan valtavasti. Olen joka päivä superkiitollinen siitä, että minulla on nuo miekkoseni elämässäni.

Iisalmesta kotoisin oleva Tuija saattaa olla lupsakka savolainen, mutta hän on myös töihinsä intohimoisesti suhtautuva ammattilainen. 

– Yrittäjänä on tietty vapaus, mutta en ole toisaalta voinut pitää perinteistä äitiyslomaa. Olen kuitenkin pystynyt tasapainottelemaan hyvin työn ja perheen välillä. Lapsellahan on kaksi vanhempaa, joten kaikki on sujunut jouhevasti.

– En haluaisi myöskään ajatella, että lapsen saamisen täytyisi hirveästi muuttaa asioita. Työ on ollut minulle aikaisemminkin tärkeää, ja on sitä edelleen.

Tuija on tuttu mediakonkari, mutta myös lumilautasankari Eero on ottanut yhä vahvemmin jalansijaa tv-töissä. Hänet on nähty juontamassa muun muassa ohjelmia Suomen surkein kuski ja Ota rahat tai juokse

Juontohommien lisäksi espoolainen on itse osallistunut muun muassa Kokkisotaan ja Neljän tähden illalliseen.

– Ehkä ruuanlaitto ei ole Eeron vahvimpia puolia, mutta kyllä hän siinä varmasti pikkuhiljaa kehittyy, Tuija nauraa.

Lue myös: Viaplay ryösti Maikkarilta F1-tiimin – tämä mies selostaa jatkossa formuloita

13.01.2022 14:29 | Teksti: Eetu Ampuja I Kuvat: Timo Korhonen, MTV

Seuraa meitä somessa