fbq
elokuvatElokuva-arvio: Supercool on teinikomedia suomalaisella otteella
Elokuva-arvio: Supercool on teinikomedia suomalaisella otteella

***

Nuorisokomedia Supercool on monella tapaa poikkeuksellinen kotimainen elokuva. Elokuvan taustamoottori eli tuottajana ja toisena käsikirjoittajana toiminut Olli Haikka sekä ohjaaja Teppo Airaksinen ovat suomalaisia, mutta lähes koko muu tekijäjoukko on USA:sta.

Elokuvan keskushenkilönä on Neil, joka tavoittelee koulunsa kaunottaren Summerin huomiota epätoivoisesti. Fantasianomaisten tapahtumien seurauksena Neil saa uuden, komeamman ulkomuodon. Neil laittaa kaiken peliin saadakseen Summerin itselleen. Hullunkuristen tapahtumien edetessä Neil ja hänen ystävänsä Gilbert kohtaavat muun muassa voittajalta vaikuttavan Jimmyn, josta kuitenkin paljastuu toinen luonto.

Supercool on selkeää jatkumoa amerikkalaisten nuorisokomedioiden perinteeseen. Vaikka elokuva on tyylitietoinen, niin suomalaisnäkökulma tuo siihen omia pieniä vivahteitaan. Mistään genrensä uudistajasta ei voida silti puhua, mutta viihdettä riittää koko keston ajalle. 

Komedia. O: Teppo Airaksinen. N: Jake Short, Miles J. Harvey, Damon Wyans Jr, Madison Davenport. (Suomi/USA/Kanada 2021). 92 min. 

Supercool elokuvateattereissa 23.2.2022.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
22.02.2022 12:35 | Teksti: Toni Keränen I Kuva: Yellow Film & TV

Seuraa meitä somessa