fbq
elokuvatPäihdehelvettiin ajautuneen jääkiekkotähden Marko Jantusen elämästä elokuva – päänäyttelijä laihdutti 20 kiloa näyttääkseen narkomaanilta
Päihdehelvettiin ajautuneen jääkiekkotähden Marko Jantusen elämästä elokuva – päänäyttelijä laihdutti 20 kiloa näyttääkseen narkomaanilta

Yksi aikansa lahjakkaimmista suomalaiskiekkoilijoista saa syksyllä oman elokuvansa. Lahtelaisesta Marko Jantusesta kertovaa draamaelokuvaa Laitapuolen hyökkääjä kuvataan parhaillaan Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla.

– Olen saanut tämän projektin myötä mahdollisuuden tutustua henkilökohtaisesti Jarnaan. Sen pohjalta on ollut hyvä lähteä tekemään tätä elokuvaa, kertoo Jantusta näyttelevä Severi Saarinen.

Useista teatteriesityksistä tutuksi tullut Severi nousi ryminällä suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2017 Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntemattomassa sotilaassa, jossa jykeväleukainen komistus näytteli alikersantti Lehtoa.

Syksyllä ensi-iltansa saava ja Aleksi Mäkelän ohjaama Laitapuolen hyökkääjä on Severille ensimmäinen elokuvapääosa.

– Nyt ollaankin sitten melkein koko ajan kuvissa, eli hommaa riittää. Ja se on vain hienoa!

Lue myös: Elokuva-arvostelu: Ray Donovan on vuoden 2022 ensimmäinen mestariteos

Severin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, ottaako kiekkolegendan roolin vastaan.

– Tässä on niin hyvä käsikirjoitus ja koko työryhmä. Olen vakuuttunut siitä, että elokuvasta tulee hieno ja koskettava. Ja myös sellainen, että elokuvasta voi olla monelle henkistä tukea.

Parhaillaan kuvattava elokuva pohjautuu toimittaja Marko Lempisen kirjoittamaan muutaman vuoden takaiseen menestysromaaniin Läpi helvetin (Otava), joka perkaa Marko Jantusen elämän poikkeuksellisen draamankaaren.

Supertähteyden ja jääkiekon tuomien rikkauksien vastapainoksi Jarna ajautui peliuransa jälkeen pahasti sivuraiteille. Elämänsä synkimpinä huumevuosinaan entinen lätkäatleetti kuihtui vain päälle 50-kiloiseksi haamunarkkariksi.

Tämä tulee näkymään myös elokuvassa. Severi paljastaa joutuneensa pudottamaan painoaan.

– Olemme operoineet 20 kilon sisällä personal trainerini kanssa. Siinä on ollut paljon tekemistä.

Lue myös: Uutuusdokumentissa järisyttäviä väitteitä Hugh Hefneristä – Playboy-talossa eläimiin sekaantumista, huumaamista ja hyväksikäyttöä

19.01.2022 14:15 | Teksti: Eetu Ampuja I Kuva: Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa