fbq
elokuvatKatso traileri: Aapelin Vinski näkymättömänä supersankarina
Katso traileri: Aapelin Vinski näkymättömänä supersankarina

Uusi koko perheen fantasiaelokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 15. lokakuuta.  Elokuvan on ohjannut palkittu elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja Juha Wuolijoki (Joulutarina, Hella W, Zarra’s Law sekä Gourmet Club).

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari.

Koulupoika Vinski (Kuura Rossi, kuvassa) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo, kuvassa), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi. Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, varsinkin kun Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa samaan aikaan seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa. 

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille, ettei paljasta pulverin salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy siis todellakin olla näkymätön supersankari.

Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin eli Simo Puupposen lastenkirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki. Elokuvan tuottaa Snapper Films Oy ja levittäjänä toimii Nelonen Media.

Vinski ja näkymättömyyspulveri saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 15.10.

28.07.2021 12:07 | Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Nelonen Media

Seuraa meitä somessa